Receptajánló! - Spárgasaláta

2013. május 12.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

Hozzávalók: személyenként 6-8 szál zöld spárga, 10-12 rukkolalevél, 2 db fürj- vagy más tojás, 1 teáskanál vaj, 2 evőkanál fehérbor, 2 gerezd fokhagyma vagy 1 szál új fokhagyma, 3-4 szem dió vagy kesudió, néhány szem mazsola, szerecsendió-virág, frissen őrölt bors, só

A spárgát 3-4 percig főzzük vagy pároljuk, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megőrizze szép zöld színét. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a kesudiót, a mazsolát, és 1-2 percig pirítjuk, szűrőkanállal kivesszük. A vajas serpenyőben átsütjük az összevágott fokhagymát és a fűszereket, ráöntjük a bort, és összeforraljuk. A tojásokat félkeményre főzzük vagy posírozzuk. A tálaláshoz szépen elhelyezzük a spárgát, a leveleket és a pirított mazsolát a kesudióval, majd az öntettel ízesítjük.
Meiszner Kati
természetgyógyász,
táplálkozási tanácsadó
06-83/702-004, 06-30/948-5447
biokert@profinter.hu
http://valodisafrany.blog.hu

További receptek Meisznet Katitól. Katt ide!

Már nagyon vártam, hogy elérkezzen a spárgaszezon, mert az utóbbi időkben nagyon sok olyan bort kóstoltam, amely kitűnően passzol ehhez a tavaszi csemegéhez. Köztük volt egy sauvignon blanc Villányból, a Csillagvölgy Pincészettől, amely egyenesen követeli a spárgát. A Csillagvölgy Pincészetről röviden annyit, hogy a legújabb színfolt a villányi borászatok között. Létrejöttét Gere Attila emblematikus villányi borászunk olyan elképzelésének köszönheti, hogy a borvidék legnépszerűbb alapanyagaira támaszkodva, kizárólag friss, üde, illatos, gyümölcsös borokat alkossanak nagyon jó áron, hogy mindenki hozzá tudjon jutni. Ehhez csúcstechnológiával szerelték fel a pincészetet. Tehát ez a sauvignon blanc, amelyet most ajánlok önöknek a spárgasalátához, 2012-es évjáratú, és a legjobb ár-érték arányú boraink közé tartozik. Gyönyörű, tiszta, szikrázóan csillogó, halvány szalmasárga színű. Illatában nagyon gazdag, első szippantásra virágos, bodzás, aztán előtörnek a citrusos-gyümölcsös jegyek. Kedves, játékosan vibráló savaival ivásra ösztönöz. Csupa jóleső ízharmónia, amit a szájban érzünk. Az idei villányi borvidéki borversenyen kapott is egy nagy aranyérmet, ami kategóriájában csak a csúcsboroknak jár. Önmagában is nagyon élvezetes ez a bor, de szerintem 10–12 °C-ra hűtve ehhez a spárgasalátához még jobban kiteljesedik. Örültem, hogy ajánlhattam.
Kedves egészségükre!
Pampetrics György
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.



 

megosztás
hozzászólások
munka törvénykönyve (1), kerekpar (27), hitel (5), alpolgármester (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Együtt (1), Astellas-díj (2), díj (4), Love your belly (2), freestyle foci (1), tartozás (1), szalon (1), kormanyhivatal (93), jogszabály (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Nagymező Gyenesdiás (1), vuz kft (17), menzareform (4), egyház (2), szolárium (1), fesztival (93), vitorlázás (37), himnusz (1), Polgár Zsolt (1), család (1), vadász (2), munkaviszony (1), Gál Lajos (9), facebook (15), Suba Alexandra (1), Balaton (1157), LMP (4), könyv (1), homoszexualis (1), regatta (2), szunyog (3), ellazulás (1), iskola (338), Rózsakert étterem Hévíz (1), Biró Róbert (15), Csángó Zsuzsa (1), Balaton-part (10), kiállítás (16), gyermekfelügyelő (1), Bagyinka Tímea (1), étterem (11), gyenesdias (213), Joós Adél (1), női gombolkodó (5), Krepsz-Kapai Bernadett (1)