Pura Vida Port: új étterem nyílt a keszthelyi kikötőben

Pura Vida Port: új étterem nyílt a keszthelyi kikötőben

2018. április 03.
A csapat új, a hely a régi: a Keszthelyi Yacht Kikötőben a március 15-i hosszú hétvégén nyitotta meg kapuit a Pura Vida Port, igaz, egyelőre nem teljes üzemmel. A Libás strand mellett ezentúl is a minőség lesz a legfontosabb: mediterrán jellegű ételek, nápolyi pizza és badacsonyi bor is várja majd a betérő vendégeket a nyújtott szezonban, március 15-től október 15-ig.

Árkosi Attila vallja, nem az az üzlettulajdonos, aki csak messziről nézi, hogy mi történik: a feleségével és a lányával mindent együtt találnak ki a legkisebb összetevőktől az állandó étlapig.

Az üzletvezető-tulajdonos elárulta: szembejött velük a lehetőség. Az éttermet addig üzemeltető vállalkozás ugyanis nem hosszabbította meg a szerződését a kikötővel, nekik pedig megtetszett a hely, amikor korábban többször vendégként megfordultak ott. „Szerettünk ott lenni, jó volt kiülni a partra, különleges a hangulata, kiválók az adottságai. Van már egy éttermünk Tapolcán, és fejlődni, terjeszkedni akartunk. A célunk az volt, hogy találjunk egy nagyobb forgalmú, jobb lokalizációjú, vízközeli helyet, hiszen a szárazföldön már van egy egységünk.”

A kedvelt hagyományokat folytatni fogják: a reggeliztetést és a menüebédet az à la carte étkeztetés mellett a nyitás után napokon-heteken belül bevezetik, attól függően, hogy milyen hamar áll fel a személyzet. „Saját magunknak nem akarunk olyan kihívást, amelynek nem tudunk megfelelni, mert a minőségből nem engedünk” – szögezte le Árkosi Attila. Hozzátette, hogy az étlapon a Pura Vidá-s jellegű ételeken kívül lesznek streetfood fogások is: hagyományos, organikus marhaburgerrel és nápolyi típusú, vékony tésztás, ropogós pizzával készülnek.

„Átlagos pizza mindenhol a környéken van, mi olyat szeretnénk kínálni, amilyen máshol nem kapható” – mondta. Az itallapon hagyományos és kézműves sörök, valamint badacsonyi borok szerepelnek majd.

A hagyományok közül idővel a sikeres tematikus esteket és a barbecue-partikat is tervezik átvenni. A program még formálódik: szeretnének élő zenét és DJ-t is.

Az enteriőr a tapolcait idézi majd. A belső vendégtér Pura Vidá-s lesz: vintage stílusú, fehérantikolt bútorokkal, hasonló színekkel és „kőfallal”. A későbbiekben pedig a téli nyitva tartás is lehetséges.

A Pura Vida családi vállalkozás. A feladatokat továbbra is egymás között osztják fel: a lányuk Tapolcán marad, a párja pedig Keszthelyen lesz konyhafőnök. Az üzletvezető a továbbiakban a vendégtérért és a személyzet irányításáért felel majd.

Állítja: egyelőre nincsenek negatív tapasztalatai a megfelelő munkaerő megtalálásában, bőven van jelentkező, bár még minden pozíció nyitott.

Szakmai sikerek

2014. december 27-én nyitotta meg kapuit a tapolcai Pura Vida Wine & Dine Tapolcán, 2015 őszén pedig már benne volt a Gault & Millau éttermi katalógusban: egy sapkát és tizenhárom pontot kapott, ami fontos szakmai elismerés egy új étteremnek. A magyar tenger környékén addig csak a balatonszemesi Kistücsöknek és a veszprémi Chiantinak volt ilyen minősítése. A Dinning Guide best of 100-as országos listáján az első évben a 75. hely körül landoltak, az idén pedig már az 50. hely környékén szárnyalnak.

A kezdetek

2014 végén nyitotta meg kapuit Tapolcán a Pura Vida Wine & Dine étterem. Megálmodói az ötlettől a  megvalósításig nemcsak időben, de térben is nagy utat tettek meg: néhány évet Spanyolországban töltöttek, majd hazaköltözve két évig falusi turizmussal foglalkoztak. Az étterem családi vállalkozás, ahol a tulajdonosok minden poszton képviseltetik magukat, ezzel garantálva az ételek, az italok és a kiszolgálás állandó jó minőségét. Az egész évben nyitva tartó vendéglátóhely tavasztól őszig mediterrán terasszal is várja a látogatókat. Az állandó étlapot napi ajánlatokkal egészítik ki az évszaknak megfelelően. A fogások között főként a mediterrán konyha ízei dominálnak, borválasztékukban pedig egyre nagyobb teret kapnak a balatoni borok.

Fotók © Szeiler Gábor

megosztás
hozzászólások
világbajnokság (2), Dublecz Karoly (2), csillaghullás (2), VeszprémFest (1), erzsebet program (4), ingatlan (12), nyelvvizsga (2), shotokan karate (3), ötös lottó (101), Paleomedicina (1), europa-bajnok (5), tartozás (1), alkalmassági (1), Komoróczi Lajos (3), hitel (5), tűzijáték (1), levendula (2), vállalkozó (4), Szeiler (63), Hévízi-tó (1), munka (11), jövőkutatás (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), biztosítás (2), Burucs Szabolcs (2), Giro d'Italia (1), Burgonyakutatási Központ (2), nagyik karácsonya (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), freestyle foci (1), marko peter (22), karácsony (20), erdekes (538), Az év orvosa (1), állatvédő (5), téligumi (1), kávé (2), retro (1), regisztráció (1), emléknap (1), Intersport (1), trianon (2), férfi (1), Filharmónia (1), korcsolya (4), Top 50 (1), gasztroblogger (2), labdarugas (25), ARC (1), luxus (4)