Pünkösdi Regatta: rekordkísérlet a Földvár-Keszthely távon!

2013. április 30.
2013-ban a 31. alkalommal rendezi meg a Túravitorlás Sportklub a Pünkösdi Regattát, Magyarország második legnépesebb vitorlásversenyét. Bár a 3 napos verseny keszthelyi estéi amúgy is vonzanak szinte minden vitorlázót, a verseny rendezői újítanak, s idén kiemelten díjazzák a Földvár-Keszthely szakasz győztesét és dobogósait abszolút és YS rangsorban.A Pünkösdi Regatta a balatoni vitorlázók egyik leginkább kedvelt versenye, elsősorban a 3 napos közös együttlét, a földvári és keszthelyi helyszínek, valamint a mindig változó, de vitorlázók számára évről-évre kihívást jelentő időjárás miatt. Nem hiába mondják sokan a kezdeti Sziget-Fesztivál mottója után szabadon: „Kell 3 nap együttlét”.

A szervezők az idei évben újítanak, a Helly Hansen segítségével hitelesített, kiemelt szakaszként értékelik az első napi Balatonföldvár-Keszthely távot, melynek díjait a második napon adják át. Szeretnék megalapozni ennek a távolsági szakasznak a presztízsét azzal, hogy a támogató társaság által felajánlott szép díj (a Helly Hansen már 2012-ben is egy egyedi, üvegből készült vitorláshajót ajánlottak fel) mellett a hitelesített időeredmény is feljegyzésre kerül.

Sok minden más marad, azaz a helyszínek, a nevezés helyszínei, a két esti vacsora (szombat és vasárnap), ám a catering tekintetében újítanak a szervezők: új pultok, bár és reggelizésre is alkalmas rendezvénysátor várja a versenyzőket. Szintén hagyományos körben értékelik a hajóosztályokat, és adják át a 2012-es összesített díjakat vasárnap délután, míg az aznapi pályaverseny (Keszthely Város Nagydíja) abszolút győztesét is külön díjjal jutalmazzák.

Igali Csilla, a verseny felelős rendezője kiemelte: „az idei évben is szívesen látjuk a többtestű hajókat, mint az a versenyen már évek óta szokásos. Úttörő kezdeményezésként a díjkiosztót is rövidebbre vesszük, és elsősorban a különdíjaknak és az összesített eredmény értékelésének adunk teret. Reményeink szerint sokan neveznek majd a korábbi időpont ellenére is, hiszen az időjárás várhatóan segíti a vitorlázókat.”
Forrás: compassmagazin.hu

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
keszthelyi-hegység (1), utca embere (8), webmark (2), kalendarium (831), gyenesdias (213), Kerner Gábor (2), vasárnapi pihenőnap (3), pedagógus (6), Bóka István (1), statisztika (2), Táncpanoráma Keszthely (10), Hévíz (1219), világbajnokság (2), biztosítás (2), dohany (15), Egészségfejlesztési Iroda (1), kerekpar (27), festetics (22), Nyári Viola (1), Darren Cranmer (2), Gulyás Orsolya (2), oktatas (347), Owaimer Aisha (1), ponthatar (6), ajánló (1148), Oroszlán Zsolt (2), gerincvédelem (1), étel (3), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), homoszexualis (1), ökölvívás (2), képviselő-testület (37), sztárportré (3), tappenz (1), Max (83), magyar dal napja (8), keszthelyi nyari jatekok (55), íjászverseny (1), orosz (1), Klenovics Mónika (2), állami támogatás (1), Pálfi László (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), program (7), Szeiler Gábor (1), palyazat (164), Széll Tamás (1), LMP (4), Gelencsér Kálmán (2), Halott pénz (1)