Pula: Isztria fővárosa nyáron hamar kiteszi a „megtelt” táblát

2015. július 27.
Nem is lehet kérdés, hogy idegenforgalmi szempontból Horvátország egyik legismertebb városa Pula. A több mint 60,000-es ipari város nyáron egy pillanatig sem alszik, hiszen turisták tízezrei tartják folyamatosan mozgásban. A gazdag történelmi örökséggel büszkélkedő város ideális helyszín lehet a következő nyaralásunkhoz.Üdülőhely és üdülőhely között nagy különbségek lehetnek Horvátországban. Vannak olyanok, amelyek egyértelműen a turizmusra építenek. Ilyen például Trogir, vagy Rovinj, és vannak azok, amelyek az idegenforgalom mellett egy-egy másik területen is kimagaslót nyújtanak. Ilyen például Vodica mezőgazdasága, vagy éppen Pula ipari teljesítménye. Emellett a város messze földön híres kiváló borászatáról, halászatáról, és hajógyártásáról.

Felbecsülhetetlen értékű és megkerülhetetlen római jegyek Pula történelmében
A város le sem tagadhatná komoly római, velencei, szláv, frank gyökereit. Pula egyik legismertebb nevezetessége a Pulai amfiteátrum, amely minden egyes Puláról szóló útikönyvben központi szerepet tölt be. Ez az egyedülálló építmény évtizedek óta Pula egyik fő látványossága. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a Pulai erőd és Fórum, valamint a Segius diadalív mellett sem. Sok várossal ellentétben, Pulán ezeknek a misztikus műemlékeknek jelenleg is komoly közösségformáló ereje van.  A teljesség igénye nélkül ezek a helyszínek adnak otthont a Lovas Fesztiválnak, az ókori életet felelevenítő Gladiátor napoknak, vagy éppen az Opera Fesztiválnak, Film Fesztiválnak.
 Strand, strand hátán

A horvatorszaginfo.hu adatai alapján Pulán egy strandot mindenképp ki kell próbálnunk, ez pedig a „Kék Zászló” minősítéssel büszkélkedő Ambrela, amely semmilyen értelemben nem marad el a leglátogatottabb mediterrán görög, török strandoktól sem. A másik igen népszerű pulai strand a Pjescana uvala, amely bár kavicsos, de nagyon lassan mélyül, így fürdőzésre tökéletes. Meg fogjuk találni a számunkra tökéletes helyet a fürdésre. Egyszerűen induljunk el Stoja városrésztől és több tucat strandon át vezet majd az utunk.

Éjszaka sem áll meg az élet
Pulát imádni fogjuk, ha közel áll a szívünkhöz a latin vonal. Az óváros tömve van jobbnál jobb klubbal, bárral, ahol nem egyszer észveszejtő salsa-esteket tartanak. Emellett a jazz és a blues szerelmesei számára is maga a paradicsom az óváros. Persze a mai modern zenékéért rajongó fiatalság is hatalmasakat bulizhat valamelyik discóban, szórakozóhelyen. Az Aruba Klubot érdemes kiemelni, hiszen nappal kalóz étteremként csábítja a turistákat, majd este fergeteges tánctérré alakul át.

Pula környékét se hagyjuk ki
A várostól délre fekvő Kamenjak-félszigetet nem érdemes kihagyni. A természetvédelmi területté nyilvánított félsziget szinte teljesen érintetlen. Az adrenalinra vágyók imádni fogják a 15 méter magasra emelkedő Indiana Jones ugrófalat. Emellett érdemes Brijunit is meglátogatni, hiszen a Brijuni-szigetek csodálatosak, a Nemzeti Parkja pedig lélegzetelállító. Pula közelében több jelentős város sorakozik. Rovinj, Porec vagy éppen Novigrad gyönyörű középkori óvárossal büszkélkedik.
Pula, Isztria központja minden évben a belföldi és a külföldi turizmus egyik gócpontja. Ezért érdemes idejében szállást foglalnunk, ha válogatni szeretnénk a lehetőségek közül.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
szépségápolás (8), jóga (1), pollen (3), köztársasági elnök (1), diák (4), reklám (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), konyvtar (103), Oroszlán Zsolt (2), Baptista Szeretetszolgálat (1), Biró Lajos (1), Táncpanoráma Keszthely (10), operatőr (1), kert (1), diákolimpia (1), koktél (1), hotel mirage (1), koraszülött (1), sütemény (1), lakás (3), Alsópáhok (51), Szent István ünnepe (3), Balsai Móni (1), pedagógus (6), Puskás Tamás (3), nagyik karácsonya (1), keszthelyi nyari jatekok (55), tavaszi szél vizet áraszt (1), europa-bajnok (5), Kardos Gábor (6), onkormanyzat (481), Ékszertáska (2), Palásthy Bese (1), medve (1), TDM (3), augusztus 20. (5), gerincvédelem (1), Pelso Társaság (6), Owaimer Zoheir (1), Szemfüles egyesület (3), Kertész Sándor (5), jégpálya (4), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Telecom (2), csokoládé (2), keresztény (2), gyógyítás (2), jaras (36), Somogyi Zoltán (4), shotokan (1)