Prémiumokról és a ládagyári önkormányzati ingatlanokról is döntöttek

2015. május 29.
Közel harminc napirendi pontot tárgyalt meg csütörtökön, soros ülésén Keszthely képviselő-testülete, a sorban több beszámoló is szerepelt.Az ülés kezdetén Ruzsics Ferenc polgármester a gyógyulófélben lévő, de az ülésekről hosszabb ideig hiányzó Nemes Klára képviselőnek kívánt mielőbbi jobbulást, majd kérdésre válaszolva a vasárnapi zárva tartással kapcsolatosan elmondta: a Balatoni Szövetség levélben – a kereskedők és a turisták érdekében - kérte Varga Mihály minisztert, hogy tekintsék át a balatoni üzletek szezonbeli, vasárnapi nyitvatartási lehetőségeit. Ezt követően a települési hulladékgazdálkodás kérdése került napirendre. Elhangzott: a HUSZ Kft. megmentése, illetve jövőbeni működése érdekében lesznek változások. Nem áremelésről van szó, hanem megszűnik a 35 literes tárolóedény, helyette egyedülállóknak kérelemre a 60, újként a 80 literest választhatják a lakók, míg továbbra is megmaradnak a 110 literes és afeletti, nagyobb űrtartalmú gyűjtőedények. Miután a képviselők meghatározták a jövő évben indítható óvodai csoportok számát, a Balatoni Múzeum intézményvezetői beosztására benyújtott pályázatról döntöttek a képviselők. A testület úgy döntött, hogy a múzeumot újabb öt évig Havasi Bálint jelenlegi vezető irányítja.

Ezután a Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft., valamint a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezetőjének prémiumfeltételeit határozta meg a képviselő-testület, majd a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség elmúlt évi tevékenységéről hangzott el tájékoztató. A képviselők megköszönték a tűzoltóság áldozatos munkáját, majd a gyermekek védelméről szóló előterjesztés került a testület elé. Ennek tárgyalása során felmerült, hogy az eddiginél is jobban figyeljenek oda a hátrányos helyzetű gyermekekre, családokra. A témával kapcsolatosan a munkanélküliség kérdése is előkerült, amivel kapcsolatosan elhangzott: aki igazán akar dolgozni, el tud helyezkedni Keszthelyen. A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány 2014-es tevékenységéről került beszámolót is elfogadta a testület. A témánál felmerült, hogy a Bakacs utcai épületből másikba kellene költöztetni a nappali melegedőt, erre azonban nincsenek meg a források. Beszámolt a testület előtt a rendőrség is, a közlekedés-, illetve közbiztonsággal kapcsolatosan elmondták: az eredmények tovább javultak 2014-ben. A képviselők köszönték a jó munkát és kérték: a rendőrök még jobban figyeljenek a fiatalokra, a házak biztonságára, s turistákat zavaró, kéregető lakókra.
Az ülés második részében beszámoló hangzott el a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet Támogató Szolgálat, a Magyar Református Zsinati Iroda által fenntartott Filemon Támogató Szolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, valamint a Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény múlt évi tevékenységéről. Elfogadta a testület a város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálatát, melynek kapcsán a hajléktalanok helyzetéről is szó esett. Akadt képviselő, aki úgy vélte, még jobban oda kell figyelni az érintettekre. A polgármester úgy fogalmazott, hogy Keszthelyen nincs ellátás nélkül maradt személy, de sajnos akadnak olyanok, akik nem hajlandók elfogadni a segítséget. A képviselők módosították az Életfa Óvoda és a Balatoni Múzeum alapító okiratát, majd döntöttek a HUSZ Kft. ügyvezetői teendőinek ellátásáról. Meglehetősen nagy vitát váltott ki a volt ládagyár térségében lévő önkormányzati ingatlanok területhasználata. Az ingatlannal – melyet jelenleg vitorláskikötőként használ az egyik klub – kapcsolatos eredeti előterjesztést fogadta el a testület. Döntöttek arról, hogy 1,5 millió forintból támogatják a nyári Bűnmegelőzési Iroda és kortárs segítő tábor működtetését, s keresik a lehetőséget arra, hogy a jövőben a tábort ne Zalaszentgróton, hanem Keszthelyen tartsák meg. Az ülés végén a Mártírok útja 1. szám alatti konyha infrastrukturális fejlesztésére, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására benyújtandó pályázatok, valamint támogatási kérelmek kerültek a képviselő-testület elé.

megosztás
hozzászólások
szakma (1), közétkeztetés (4), Z. Karvalics László (1), KDNP (1), állatok (16), garázsvásár (1), Bálint NatáLia (2), katasztrofavedelem (44), balatoni strandbelépő (1), georgikon (38), jog (3), augusztus 20. (5), idegenforgalmi adó (1), Villányi Éva (1), Horvath Terez jegyzo (29), kutyás strand (5), Hévíz (1219), ÉrtékTrend extra (7), szunyog (3), tispol (3), közmunka (1), tanulás (2), sorkötelezett (1), Intersport (1), homoszexualis (1), Kovács Beatrix (1), statisztika (2), lovaglás (2), kiállítás (16), vendégéjszaka (2), parlament (72), deviza (1), Gyarmati Noémi (1), DK (13), Gelencsér Kálmán (2), Golgota Baptista Gyülekezet (1), boksz (3), termálfürdő (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), vadász (2), torkos csütörtök (3), év fürdője (4), iskola (338), Csángó Zsuzsa (1), paleo (13), telihold (1), Cserszegi fűszeres (1), Apák napja (1), túlsúlyos (3), sajtóközlemény (5)