Podmaniczky-díjat nyert a keszthelyi Balatoni Múzeum

2014. július 15.
Elsősorban az elmúlt években elindított múzeumpedagógiai tevékenységét, valamint a római és középkori kőtár újbóli megnyitását értékelve Podmaniczky-díjjal tüntette ki a napokban Hungaria Nostra (Város- és Faluvédők Szövetsége) a Balatoni Múzeumot

Havasi Bálint, a keszthelyi intézmény igazgatója elmondta: a Balatoni Múzeum az utóbbi években mutatott fejlődésével vívta ki a Hungaria Nostra figyelmét. A bírálókat leginkább az nyerte meg, hogy évek óta sikeres nevelési, pedagógiai programot folytatnak. Az is a díj odaítélése mellett szólt, hogy alig egy hónapja nyitotta meg a múzeum az intézmény felújítása miatt 2011-ben bezárt római és középkori kőtárat, a Balaton-felvidéken és a Kis-Balaton térségében talált régészeti emlékek bemutatóhelyét.
Az igazgató hozzátette: még 2009-ben indult el a múzeum fejlesztése, ami épületrekonstrukciós munkákat jelentett és az új Aranyhíd - Fejezetek a Balaton történetéből címet viselő állandó kiállítást is ennek keretében hozták létre. Felidézte, hogy a Balatoni Múzeum 2012-ben az Év múzeuma díjat is elnyerte.
   
Podmaniczky Frigyes író, szabadságharcos, politikus, színházi szakember, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, országgyűlési képviselő volt, a róla elnevezett díjat 1981-ben hívta életre a Hungaria Nostra. Minden évben olyan közösséget vagy magánszemélyt tüntetnek ki vele, aki vagy amely a saját szakmai keretein is túlmutató tevékenységével a legtöbbet nyújtja az épített és természeti környezet, a kulturális örökség értékeinek védelme érdekében - olvasható a Balatoni Múzeumnak a díjátadóhoz kapcsolódó közleményében.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
trianon (2), Németh Veronika (1), Manninger Jenő (384), Hanse (2), Balaton-part (10), egynapos sebészet (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), Cserszegtomajfutás (5), Szőcs Tamás (1), gépjármű (1), 1956 (1), Év szállása (1), Cserszegi fűszeres (1), atlétika (6), táplálkozás (1), Reischl-sörház (1), Selmeczy Zsuzsanna (5), véradás (2), világnap (1), golf (11), óraátállítás (3), Magyarország szépe (1), statisztika (2), ellenőrzés (2), Pete Krisztina (1), eon (2), Művészetek völgye (7), holdfogyatkozás (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Jemen (1), Street Festival Keszthely (1), Kvarda Attila (25), Szennyai Anita (2), korcsolya (4), gyermek (12), Év fája (1), ZalaSprings Golf Resort (2), Semmelweis (2), orosz (1), Pampetrics György (21), Tar László (1), Zalaszántó (2), betegség (12), levendula (2), TDM (3), Csokonai társaság (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Bányai László (2), tavasz (1), életveszély (1)