Pezsdítsük fel a Nyugat-Balatont!

Pezsdítsük fel a Nyugat-Balatont!

2018. szeptember 06.
El sem tudja képzelni az életét mozgás nélkül a 22 éves Nagy Angelika.

A Felsőpáhokról származó táncost a világbajnoki győzelemig repítette a sport szeretete, ami nem véletlen, hiszen olyan családban nőtt fel, ahol természetesnek tartják a test karbantartását. Édesapja tornász, édesanyja társastáncos volt, és ő maga is intenzíven sportol hároméves kora óta. A többszörös világbajnok táncost, modellt, fogtechnikust otthonról, hivatásról, jövőről kérdeztük.

– Mi szeretne lenni, ha nagy lesz?
– Fogtechnikus. Szeretem a szakmámat, két éve dolgozok is benne mint gyakornok, és nagyon élvezem, nemsokára pedig végzek. Sokat köszönhetek a táncnak, és szeretek modellkedni is, de mára mindkettőt csak hobbiszinten. Boldognak és szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és a sikereket érhettem el abban, ami mára a szabadidőmmé vált.

– A családjában magától értetődő a mozgás. Önnél hogyan kezdődött a sport iránti rajongás?
– Kifejezetten duci kislány voltam, így anyukám beíratott táncolni, hogy mozogjak egy kicsit. A tánc annyira megragadott, hogy a mai napig nagy szerelem az életemben. Először sportaerobikoztam, majd 14 éves koromban következett a látványtánc Nagykanizsán. Még abban az évben két számban is megnyertük az országos bajnokságot csapatban. 17 évesen pedig országos elsők lettünk, majd két számban világbajnokok. Amikor Budapestre kerültem, folytattam a táncot, és sikerült még egyszer megnyernem a világbajnokságot, akkor már egy új budapesti csapattal. Egy éve hagytam abba a versenyzést, mert a munka és a suli mellett már nem volt rá elég időm, és mert a fogászat mellett döntöttem. De a mai napig heti hat-nyolc órát edzek, táncolok. Modellkedést viszont már csak néhány havonta tudok bevállalni.

– Mit jelent önnek az otthon?
– Az otthon nekem a család, a szeretet és Felsőpáhok. Amikor hazaérek, megnyugszom. Még fiatal vagyok, szeretnék Ausztriában vagy Svájcban dolgozni, de sok-sok év múlva szeretnék majd hazaköltözni és itthon családot alapítani. Sok jó fogászatot ismerek Keszthely–Hévíz környékén.

– Mi hiányzik önnek, mire vágyik a Nyugat-Balatonon?
– Több programlehetőség kellene télen a fiataloknak. Nyáron ott a Balaton-part, és vannak jó kikapcsolódási lehetőségek, de télre „nyugdíjasotthonná” válik a régió. Pezsdítsük fel a Nyugat-Balatont!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Bagyinka Tímea (1), parkoló (4), Központi Statisztikai Hivatal (3), erdő (2), katasztrofavedelem (44), alpolgármester (2), Táncpanoráma Keszthely (10), kulfold (245), hatos lottó (93), medve (1), Owaimer Zoheir (1), Csöre Gyula (1), uszoda (9), test (1), videó (1), Nagy Bálint (10), Helikoni ünnepség (4), Rejuvena (19), Szemfüles egyesület (3), népszavazás (1), olimpia (152), év fürdője (4), állami támogatás (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), labdarugas (25), unicef (1), film (8), tűzoltó (32), tartozás (1), menzareform (4), Schmied Zoltán (1), Szeiler Gábor (1), Villányi Éva (1), Manninger Jenő (384), okmányiroda (1), szolárium (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), farsang (2), balatongyorok jazz (23), autó (3), verkli (5), Love your belly (2), Fenyves allé (1), áruház (1), nő (2), MTI (595), tenisz (3), Burgonyakutatási Központ (2), shotokan (1), adó (6)