Pénteken lejár a jelentkezési határidő a középfokú felvételi eljárásban

2012. február 15.
Pénteken lejár a jelentkezési határidő a középfokú felvételi eljárásban - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal szerdán közleményében.

A hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak február 17-éig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középfokú iskolákba. Az eljárásban részt vesznek a 8. évfolyamot befejező tanulók közül a gimnázium, illetve a szakközépiskola 9. évfolyamára jelentkezők (beleértve a nyelvi előkészítő 9. évfolyamát), továbbá a szakiskola 9. évfolyamára jelentkezők (beleértve az "előrehozott" szakképzésbe becsatlakozókat) és az 1 éves, szakképzést előkészítő oktatásba becsatlakozók is.
Részt vesznek továbbá az eljárásban azok a 8. évfolyamot be nem fejezett, de még tanköteles korú tanulók, akik nappali rendszerű szakiskolai felzárkóztató oktatásra, vagy a szakképzésbe történő bekapcsolódáshoz szükséges elméleti és gyakorlati tudáselemek megszerzésére jelentkeznek, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők.
A hivatal kitér arra is, hogy a jelentkezési lapokat és a tanulói adatlapot a 8. évfolyamot most végző jelentkezők az általános iskolájukon keresztül térítésmentesen megkapták. A kitöltött dokumentumokat az általános iskolában kell leadniuk, majd a formai és tartalmi ellenőrzés után az általános iskola összegyűjtve továbbítja azokat.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi jelentkezés esetében is csak a központi nyomtatványok használhatók, ezeket azonban kitöltés után nem kell hitelesíttetni a tanuló általános iskolájával. A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a gimnázium 9. évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára jelentkezők a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, míg a tanulói adatlapot közvetlenül a Felvételi Központba küldjék.
A középfokú felvételi eljárással kapcsolatos minden információ és letölthető dokumentum megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) a Közoktatás/Középfokú beiskolázás/Aktuális beiskolázási időszak (2011/2012. tanév) cím alatt. mti

megosztás
hozzászólások
szerelem (1), termálfürdő (1), polgármester (153), internet (20), Use Unused (1), felmeres (10), Básti Juli (1), webmark (2), lakás (3), Füzes Eszter (1), kovács (1), Kovács Viktória (4), hosegriado (7), vuz kft (17), szép (9), tenisz (3), alga (1), hűtőgépcsere-program (1), Z. Karvalics László (1), biztosítás (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Szeiler (63), erdő (2), luxus (4), balatoni strandbelépő (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Horvath Terez jegyzo (29), Az év orvosa (1), Saul fia (7), szakma (1), szépségápolás (8), Giro d'Italia (1), maraton (59), Központi Statisztikai Hivatal (3), Cserszegtomaj (124), festetics (22), művészet (1), állami támogatás (1), menekült (1), cégtörlés (3), medve (1), Udvaros Dorottya (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), kutyás strand (5), Cserszegtomajfutás (5), sztár (2), europa-bajnok (5), kisterseg (20), kerekpar (27), sajtóközlemény (5)