Parádés programok a július 5-én induló KeszthelyFesten

2019. július 05.
2019. július 5-7. között ismét KeszthelyFest, amely a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvénye.

Július első hétvégjén, a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő KeszthelyFest ideje alatt ismét pezsgéssel, zsongással telik meg a Balaton fővárosának patinás, történelmi belvárosa. A város legismertebb turisztikai attrakcióját, a Festetics-kastélyt a festői Balaton-parttal összekötő képzeletbeli tengelyen múzeumok, éttermek, kávézók sokasága és a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitvatartása várja majd a rendezvényre látogatókat, a gazdag programkínálat mellett. A Balaton nyugati csücskének legjelentősebb fesztiválján jól megfér egymás mellet az „egyszálgitáros” utcazenész és a „nagyszínpados” sztárfellépő, vagy a hagyományos magyar gasztronómiát felvonultató lacikonyha és a modern street food irányvonalat képviselő food truck.

Színes zenei kínálat

A Fő téri Keszthely nagyszínpadon koncertezik többek között Caramel, a Bagossy Brothers Company, a Hooligans vagy az Irie Maffia. Az Amazon Ház udvarán, a MOL Nagyon Balaton színpadon a Magashegyi Undergroundot vagy az Anima Sound Systemet is láthatja a közönség. A sétálóutca jazz és akusztik színpadjain e két zenei irányzat országosan ismert olyan művészei és helyi kiválóságai lépnek fel, mint például Micheller Myrtill, Farkas Gábor Gábriel, Hajdu Klára, Zolbert vagy Balogh Borsa „Űrlénykirály” és a Background Duo. Az idei rendezvényen is lesz Gyermekliget miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal a Várkert hangulatos, árnyas fái között.

A bor összehoz

A Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű, hagyományos boros rendezvény már évek óta a KeszthelyFest része. A sétálóutcában és a Fő téren hazánk történelmi borvidékeit és azok sajátos karaterét felvonultatva tizennyolc ismert és kiváló minőségű borokat kínáló pincészet várja a borkedvelőket. A fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos fény- és épületfestésekkel, ünnepi díszkivilágítással is találkozhatnak a rendezvény mindhárom napján.

A KeszthelyFest valamennyi programja díjmentesen látogatható!

megosztás
hozzászólások
VeszprémFest (1), Mohácsi József (8), google (3), lakás (3), Cserszegi fűszeres (1), matolcsy gyorgy (1), Életfa iskola (2), hegyalja fesztival (3), Bóka Péter (1), szalloda (59), kornyezettudatos (4), tornádó (1), cselgáncs (1), vasárnapi pihenőnap (3), időkép.hu (2), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), színház (5), police (513), ZalaSprings Golf Resort (2), Via Hotel (1), kötélugró (1), KFT (1), Pete Krisztina (1), repülő (3), kalendarium (831), újszülött (1), Vatikán (1), Magyar Turizmus Zrt (45), unicef (1), Krasznai István (1), zene (23), Lel Ki Főzde (1), könyvbemutató (2), DJ Gerysson (1), Szeiler Gábor (1), Tar Ferenc (3), rádió (1), kábítószer (9), pünkösdi regatta (5), emléknap (1), Kovács Beatrix (1), vb (8), Lisa (35), retro (1), Palya Bea (1), Gachályi András (3), Kvarda Attila (25), téligumi (1), arckezelés (1), Ollári Barbara (1)