Van egy jó receptünk - Pácolt szarvascomb vargányás őszibarackszeletkékkel körítve, hercegnőburgonyával (+borajánló)

2011. október 08.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

A szarvascombot lehártyázzuk, 6 × 6 dkg-os szeletkéket vágunk belőle, enyhén klopfoljuk. Vadfűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítjük. Olajos pácba helyezzük.
A tisztított, cikkekre vágott vargányagombát kevés olajon megpirítjuk serpenyőben, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott barackot, és összerázzuk.
A forró serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd a tányérra helyezett ragura tálaljuk. Hozzá hercegnőburgonyát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk!
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

Ha magunkat, szeretteinket vagy barátainkat szeretnénk meglepni ezzel a fejedelmi étekkel, akkor most nagyon időszerű, ugyanis most zajlik a vadászati főszezon szarvasra. A hús beszerzésénél van egy lényeges dolog, amire nagyon érdemes odafigyelni. Ha lehet, válasszunk inkább borjúhúst, vagy ami még ennél is ízletesebb, ünőt. Mint eddig is szoktam ajánlani, a hentessel való jó kapcsolatot nem lehet kihagyni. A jó konyha titka az apró részletekben rejlik.
Már az étel készítése is élvezet – és a hozzá való borunk?
A múlt héten volt a Hévízi-tavon a Pelso társaságnak egy nagy sikerű baráti estje, ahol a finom vacsorafogásokhoz megkóstolhattuk a Badacsonyi Edegger Pincészet gyönyörű borait. Köztük volt egy Georg névre keresztelt (cabernet sauvignon 45%, merlot 45%, pinot noir 10%) cuvée. Ezt a bort minél többször kóstolom, mindig jobban tetszik. Nagyon szép, gyümölcsös, fűszeres illatú és ízű. Harmonikusnak érezzük a szánkban, s az a pici ásványosság is jól áll neki, amit a termőhelytől kapott. Az a 10% pinot noir pedig találkozik a vargányával. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 15–17 °C. Felejthetetlen kísérője lesz a séf úr ételajánlásának.
Az asztaltársaságunkban volt, aki elcsodálkozott azon, hogy Badacsonyból való ez a finom vörösbor. Tudnunk kell, hogy a filoxéravész előtt Badacsonyban túlsúlyban volt a kék szőlő, és akik most újratelepítik, azok csak a „gyökerekhez” térnek vissza.

Kedves egészségükre!
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 

 

megosztás
hozzászólások
Laky András (2), Balatonátcsúszás (1), tour de france (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), alpolgármester (2), idegenforgalmi adó (1), Koósz Attila (1), meiszner kati (16), Kovács Viktória (4), Gachályi András (3), Jazz Fiesta (2), katona (1), megemlékezés (10), Cserszegtomaj (124), Fidesz (14), Biró Lajos (1), Nyári Viola (1), TDM (3), Max (83), vendeglátás (6), tispol (3), keszthely foter (201), Via Hotel (1), husvet (14), keprol kepre (7), drogmentes (1), Pápai Gábor (6), eon (2), Platán étterem (1), festetics (22), Schmied Zoltán (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), kovács (1), magyar (1), skandinav lotto (81), kékszalag (12), táplálkozási tanácsadó (1), születés (16), Zalai Borcégér (5), korcsolya (4), hűtőgépcsere-program (1), Nagy Bálint (10), Klenovics Mónika (2), Stohl András (1), Visionet (1), goldmark muvelodési kozpont (60), zivatar (1), Zalaköveskút (1), sajtóközlemény (5), Eurovíziós Dalfesztivál (1)