Ötletelj, tervezz, nyerj milliókat! - Nyílt tervpályázatokat írt ki a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

2016. január 07.
A reumakórház távlati fejlesztésére, valamint a tófürdő továbbfejlesztésére nyílt tervpályázatokat írt ki a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, a felhívások a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg. A helyszíni bejárás 2016. január 12-én 10 órakor lesz.

Az első felhívás egy ötletpályázat, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reuma Kórház távlati fejlesztésére várnak javaslatokat. A tervezett fejlesztés kiterjedne a 60 hektáros kórházi természetvédelmi területre, parkra, út- és közműhálózatra, továbbá egy 340 ágyas, új kórházi épületre.    
Az elbírálás szempontjai között szerepel a teljes projekt üzemeltetési biztonsága, gazdaságossága, továbbá orvos-szakmai megfelelősége; a projektrészek ütemes, tervszerű, egymásra épülő megvalósíthatósága, illetve a kórházi, a szállodai és a panziós ellátás szétválaszthatósága.    
A pályaművek benyújtási határideje március 7. A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 12,7 millió forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege 6 millió 350 ezer forint, egy terv megvételére minimum 635 ezer forint fordítható.    

A második felhívás a Hévízi-tó XXI. század követelményeknek megfelelő fejlesztésére kér terveket. Ennek része a tó adottságaira épülő, a gyógyítást és a rekreációt ötvöző szolgáltatásokat nyújtó tófürdő egységenként ütemezhető korszerűsítése.
Feladat a fürdő kapcsolatrendszerének, kiszolgáló tereinek fejlesztése az üzemeltethetőség, a biztonság, az akadálymentesítés, az átlátható közlekedés, a megközelítés és a pihenőterek követelményeinek biztosításával.    
A részletes feltételek között szerepel a tóból korábban kitermelt iszap visszapótlása és az elfolyó termálvíz energetikai hasznosítása is.    
Az elbíráláskor mérlegelik egyebek között a részek ütemes, tervszerű, egymásra épülő megvalósíthatóságát, illetve a fejlesztések megvalósítása alatt a folyamatos üzemelés biztosítását. A pályaművek benyújtási határideje március 7.    
A második kiírásban a pályaművek díjazására és megvételére bruttó 5 millió 80 ezer forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege 2 millió 540 ezer forint, egy terv megvételének legkisebb összege pedig 635 ezer forint. MTI

megosztás
hozzászólások
vendeglátás (6), vírus (1), Balatonfüred (3), karácsony (20), Zala Volán (1), Puskás Tamás (3), diakhitel (7), balett (1), kornyezettudatos (4), szex (9), Sziládi-Kovács Tibor (2), boldog (1), Rtime (5), Vatikán (1), husvet (14), terápia (4), onkentes (3), Zala Megyei Főügyészség (4), Tarkarét Biofarm (1), méregtelenítés (1), kormanyhivatal (93), karate (2), vuz kft (17), repuloter (64), Nagy Angelika (1), Z. Karvalics László (1), Csikós Beatrix (1), Könnyid László (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Bányai László (2), betegség (12), Bóka István (1), borünnep (24), muzeum (55), Semmelweis (2), Tál Zoltán (2), Nyitott Balaton (2), Biró Róbert (15), Magyar Telekom (1), paralimpia (4), korhaz (99), republic (1), Bock Bisztró (12), Carbona (9), támogatás (5), keresztény (2), hullámmasszázs (1), diploma (4), vitorlásverseny (30), miniszterelnök (2)