Ötletek a szünidőre - Táborok Keszthelyen

2012. június 08.
Nem tudja megoldani, hogy otthon legyen gyermekével a nyáron? Kellemes időtöltést és hasznos tapasztalatokat szeretne a csemetének? Íme néhány ötlet!

A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ nyári táborokat szervez. Részvételi díj: 7.000 Ft +anyagköltség.

Június 25-29. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház, Keszthely, Sopron u. 2.
NÉPI KISMESTERSÉGEK TÁBORA
Egyszerűen elkészíthető gyöngyfűzések és gyöngyszövések. Pántok, övek készítése körmönfonással és körmönszövéssel. Tarisznyaszövés gyapjúból, karmantyúfán, vagy szövőkereten.
Vezeti: Bordácsné Kishonti Erika

Július 2-6. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
JÁTSSZUNK SZÍNHÁZAT!
A tábor célja, hogy különböző dramatikus tevékenységformákon, képességfejlesztő gyakorlatokon és improvizációs feladatokon keresztül fejlessze a gyerekek érzelmi, értelmi, szociális és fizikai képességeit. A gyerekek váljanak képessé a dráma és színház értő befogadására, értelmezésére, illetve művészi együttműködésre.
Vezeti: Gosztola Barbara

Július 9-13. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház Keszthely, Sopron u. 2.
FAFARAGÁS ÉS KÉREGMUNKÁK
Betekintést nyerhetnek a tábor résztvevői a kéregmunkák világába, melyből kis tárolóedények, eszközök készíthetők. Valamint lehetőség van az egy tömbből kialakított vízmerítőkanál, sótartó készítésére vájásos technikával.
Jelentkezési életkor:10 éves kortól
Vezeti: Bereczky Csaba

Július 16-20. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház, Keszthely, Lehel u. 2.
AGYAGOZÓ TÁBOR
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkáig avatják be az érdeklődőket a fazekas mesterség világába. 5 nap 5 technika. Korongozás, hurkatechnika, kisplasztika, síklap edényépítés, kisszobor készítés. Megismerkednek a részt vevők a különböző díszítési módokkal.
Vezeti: Simon Edit

Július 23-27. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
ÁKOMBÁKOM ISKOLA ELŐKÉSZÍTŐ TÁBOR
A nyári tábor foglalkozásain erősítik azokat a képességeket, amelyek az első osztály sikeres, zökkenőmentes kezdéséhez szükségesek. Ilyenek például a látási-hallási, emlékezet és figyelem, a megkülönböztető képesség, a szem-kéz koordináció, a téri tájékozódás, az oldaliság (jobb-bal) megkülönböztetés, a feladattudat, feladattartás, monotónia tűrés, a türelem.
Vezeti: Vaszily-Hegedüs Andrea

Július 30. –augusztus 3. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
VEGYES KÉZMŰVES TECHNIKÁK TÁBOR
Változatos kézműves technikákat próbálhatnak ki a résztvevők, sokféle anyaggal jó hangulatban. A tábor során megismerkedhetnek a sárkánykészítés rejtelmeivel is.
Vezeti: Ferge Rita

Augusztus 6. –10. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
SULI ELŐ-HELYESELŐ TÁBOR
Játékos helyesírás, helyes ejtés, szövegértés frissítő 3.,4., 5., 6., 7.osztályosoknak. A szünidő beálltával a gyerekek többsége nagyon keveset ír, így a megszerzett helyesírási ismeretek háttérbe szorulnak, elfelejtődnek. Szívesen és sokat kommunikálnak az interneten, ám ez nem segíti elő helyesírási teljesítményük szinten tartását, javítását. A tábor célja, hogy tanévkezdés előtt játékos formában, érdekes feladatok által felfrissítse a tanuló elfeledett ismereteit.
Vezeti: Debreczenyné Henn Éva

Augusztus 13- 17. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Goldmark Károly Művelődési Központ
TANULJUNK TANULNI! TANULÁS MÓDSZERTANI TÁBOR
A tábor főbb témái: a helyes tanulási szokások kialakítása, hatékony tanulási módszerek, tanulási típus meghatározása, jegyzetelés – lényegkiemelés technikái, verstanulás technikája, idegen nyelv tanulás technikái, feleletterv, kiselőadások megtervezése- kivitelezése, időbeosztás (helyes napi- és hetirend kialakítása), önálló tanulás szervezése. Az 5-8. osztályosoknak szóló tábor célja az önálló tanulás kialakítása, kevesebb (de hatékonyabb) tanulással jobb jegyeket, jobb teljesítményt elérni.
Vezeti: Krepsz-Kapai Bernadett

A táborokat minimum 10 fő jelentkezése esetén indítják. Jelentkezés: 06-83/515-254.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Clemens Zsófia (1), menzareform (4), gyes (2), Anna-bál (2), paleo (13), Partics Roland Hunor (1), Palásthy Bese (2), voroskereszt (24), EU (14), Tóth Csaba (3), Ifi Ferenc (1), Novák Péter (1), balatongyorok jazz (23), reklám (1), Tóth Xénia (6), Platán étterem (1), felsőoktatás (9), footgolf (1), Tar Ferenc (3), macska (1), Puskás Tamás (2), parkolás (7), fürdő (2), egyház (2), polgármester (153), Márton nap (1), Naszádos Péter (4), egynapos sebészet (1), alkalmassági (1), Havasi Bálint (11), koktél (1), aranyérem (1), Hegyi Roland (HR) (5), Owaimer Zoheir (1), Kvárta Mátyás (44), Rúzsa Magdi (1), Suba Alexandra (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), betegség (11), tavaszi szél vizet áraszt (1), karácsonyi képeslap (1), Ferenc pápa (1), szüret (4), fájdalommentes (3), Intersport (1), Divinyi Tamás (4), Balaton (1127), trianon (2), sarmellek (53), traffipax (4)