Öt országos döntőben

2014. július 12.
A Vajda János Gimnázium fizika szakkörös diákjai a több mint 20 éves hagyományt folytatva az idén is remekeltek az országos fizikaversenyeken. Farkas László, a versenyzők fizikatanára elmondta: hogy az eredményes szerepléshez a jó problémamegoldó képességen kívül kell a délutáni szakkörökön heti minimum négyórás „agytorna”, amit csak a legelszántabbak vállalnak.

Hozzátette: jó érzés, hogy minden évfolyamon van hat-nyolc diák, aki a közös munkában örömét leli, és általában a siker sem marad el, sőt ennek hatására sokan választották a természettudományos pályát.
A tehetséggondozás területén olyan eredményeket értek el, amelyekre nem csupán Zala megyében, hanem az egész országban felfigyeltek. Tanítványai folyamatosan jól szerepelnek az országos és nemzetközi versenyeken, négy kontinensen szereztek elismerést hazánknak, Keszthelynek. Az előző tanévben öt országos verseny döntőjébe jutottak be a vajdás diákok, és értek el kiemelkedő eredményeket.

Az Öveges József országos általános iskolai fizikaversenyen Krasznai Anna megyei első, országos harmadik, Szörényi Fruzsina megyei harmadik lett. A Mikola Sándor-fizikaversenyen Németh Flóra bekerült az országos döntőbe, ahol 27. helyezést ért el. A Budó Ágoston-versenyen, amelyet a Szegedi Tudományegyetem szervez, Németh Flóra és Molnár Barna első lett. A Kömal országos fizikai pontversenyben Németh Flóra, Szántó Benedek és Marosvári Kristóf az első tízben várja a végeredményt, a díjátadás ősszel lesz. A Szilárd Leó nukleárisfizika-verseny döntőjében Németh Flóra a 8. helyen végzett, és ezzel ő lett az ország legjobb lány versenyzője, ezért jutalomból egy napig a paksi atomerőmű VIP-vendége volt. A megyei fizikaversenyen Marosvári Kristóf és Németh Flóra a 2., Szántó Benedek a 3. helyezett lett.

Farkas László szerint a természettudományi labor létrejöttével nagy előrelépés várható az önálló tanulói mérések, gyakorlatok terén, ami a fizikaoktatás meghatározó része. A tanár azt reméli, több mint egyéves csúszás után szeptembertől végre használatba vehetik a laborokat.


A legeredményesebb fizika szakkörös tanulók balról jobbra: Marosvári Kristóf, Szántó Benedek, Németh Flóra, Farkas László tanár, Krasznai Anna, Szabó Anna, Molnár Barna.

megosztás
hozzászólások
felmeres (10), Fehér szalag (1), Katedra nyelviskola (5), kresz (2), Csengei Agota (16), internet (20), palyazat (164), Zalaegerszegi Törvényszék (12), árviz (2), gyümölcs (2), Saul fia (7), adó (6), Papp Gabor (227), Polgár Zsolt (1), jatek (2), police (513), efott (6), videó (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Havasi Bálint (13), sajtóközlemény (5), FINA vizes világbajnokság (1), előadás (14), verseny (2), parkoló (4), gyász (1), Nagy Angelika (1), szolárium (1), Zalaszántó (1), menzareform (4), jótékonyság (3), kert (1), álommeló (1), kereskedelem (1), Balaton Sound (2), étterem (11), állami (1), újszülött (1), Golfclub Imperial Balaton (2), kormany (11), szüret (4), DRV Zrt. (3), hirdetés (1), Bóka György (2), Hollywood (1), Szutrély Péter (7), Szeiler Stúdió (32), webmark (2), büntetés (3), EU (14)