Őszi újdonságok sora a Tulipánban

2015. szeptember 30.
Véget ért a nyár, a Tulipán helyi termékek és magyar áruk boltja pedig megvonhatja az eltelt három hónap mérlegét. Vaszily Zsolt, az üzemeltető Selecta Natura Kft. ügyvezetője nagyrészt elégedett: a bolt a jellegét megtartotta, azon helyi termelőkre, akik eddig a termékek nagy részét hozták, továbbra is számíthat.Az ajtó az új beszállítók előtt is nyitva áll, ha a törvényi előírásoknak megfelelnek: van őstermelői engedélyük, és igazolni tudják a minőségi áru származását. A három éve működő üzlet főleg helyi termékeket forgalmaz az adott negyven kilométeren belül, ám ha nincs a körzetben a keresett cikk, a megye- vagy akár az országhatárt is átlépi, hogy a vásárlói igényeket kielégítse.
Vaszily Zsolt emlékeztet: magyar áru érkezhet a Vajdaságból, a Felvidékről, Erdélyből is, vagyis az egész Kárpát-medencéből – a Tulipán vállaltan helyi és magyar áruk értékesítésével foglalkozik. Nem ront az üzleten, ha olyan magas minőségű, szép dolgok is megjelennek a kínálatban a helyi termékek mellett, amelyeket a multicégek nem forgalmaznak.
– Pozitívum, hogy fellelhetők az üzletben a helyi termékeken kívül kiváló minőségű magyar áruk, és nem kell több száz kilométert utazni értük vagy a szállítási költségeket fizetve online rendelni. Ennek örülni kell! Nem beszélve arról, hogy minden esetben megkóstolhatók, megtapinthatók, megfoghatók, és csak akkor viszi el a vásárló, ha valóban ízlik neki – szögezte le.
– Pozitívum az is, hogy a Georgikon tanüzeméből mindig érkezik friss áru. Az egyetemi termés ahhoz sok, hogy az üzemen belül elfogyjon, egy boltláncnak azonban nem elég. A Tulipán szívesen fogadja az aktuálisokat, az éppen érő zöldséget-gyümölcsöt, a vásárlóink pedig megismerhetik például az almák vagy a szőlők színes-széles palettáját. Hangsúlyozom, hogy örülnék neki, ha minél több helyi termelőre támaszkodhatnék, a boltnak azonban szüksége van árura – ha nem a kistermelőtől, akkor az egyetemtől, ha nem az egyetemről, akkor akár az Alföldről.
– Büszke vagyok arra, hogy a Tulipán jóvoltából végre van egy hely, amely a Georgikon Burgonyakutatási Központjának a saját nemesítésű étkezési burgonyáit kézzelfogható közelségbe hozza a vásárlókhoz: az egyetem államilag elismert tizenhárom fajtájából nálunk kapható négy-öt, névvel, főzési típussal, minden szükséges információval, és még receptekkel is el tudjuk majd látni az érdeklődőket – tette hozzá az ügyvezető.
– Négy közoktatási intézmény is van a bolt közelében. Az iskolaidő kezdetével célunk, hogy friss péksüteménnyel, egészséges szendviccsel lássuk el a tanulókat, amelyet helyi alapanyagokból állítunk össze. Chipset nálunk ne is keressenek! – zárta szavait Vaszily Zsolt.

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
Hévíz gyógyfürdő (112), hosegriado (7), Illés Fanni (1), Szutrély Péter (7), Naszádos Péter (12), efott (6), mobil (2), Rejuvena (19), alternatív gyógymód (1), zeneszerző (1), holokauszt (1), regatta (2), Puskás Tamás (3), europa-bajnok (5), Suba Alexandra (1), Szőcs Tamás (1), parkolás (8), Helikoni ünnepség (4), Keszthelyi Kiscápák (6), vasút (10), google (3), vendeglátás (6), repuloter (64), golf (11), időkép.hu (2), Csöre Gyula (1), Pete Krisztina (1), képviselő-testület (37), Serenity Hill (1), díj (4), videó (1), tűzijáték (1), Kertész Sándor (5), Együtt (1), építész (3), cégtörlés (3), DJ Gerysson (1), EU (14), gyilkosság (1), Spar (1), Halott pénz (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Selmeczy Zsuzsanna (5), facebook (15), tispol (3), Fodor Edith (3), power-bank (1), Vigántpetend (1), Owaimer Aisha (1), vonyarcvashegy (158)