Őszi tábor a Balatoni Múzeumban – Ahonnan élményekkel térsz haza!

2013. október 15.
Közkívánatra az őszi szünetben 8-14 éves gyerekek számára tábort hirdet a keszthelyi Balatoni Múzeum. Az őszi tábor célja, hogy a tanítási szünetben hasznos és érdekes elfoglaltságot nyújtsunk az általános iskolás gyerekek számára. A tematika kidolgozásánál arra törekedtek, hogy az eltérő érdeklődési körű gyerekek is megtalálják a számukra izgalmas programot a tábor során.

Tábor időtartama: október 28- 31. naponta 9-15 óráig
Program:
1. nap
a. Ismerkedés a helyszínnel, egymással, programismertetés
b. A régészek világa kitárul: a régészek munkájának megismerése, ásatás bemutató a múzeumba a gyerekek részvételével régész vezetésével.
c. 12-13 óráig ebéd
d. 13-15 óráig Kreatív foglalkozás. Gyöngyből, agyagból, drótból, fonalból készíthet ékszert, használati tárgyat, vagy megfestheti a jövő múzeumát múzeumpedagógus vezetésével.
2. nap
a. Kedvező idő esetén: Felfedező túra a Keszthelyi –hegységbe, ahol a természeti és történeti értékekkel és emlékekkel ismerkedik meg a részt vevő környezetmérnök és régész vezetésével.
b. Eső esetén: Balatoni halak megismerése és halboncolás történik múzeumpedagógus vezetésével
c. 12-13 óráig ebéd
d. 13-15 óráig Ismerkedjünk a Balaton környéki várakkal! Vár makettek, digitális makettek és régész segít bepillantani a várak és a középkori várvédők világába.
3. nap
a. A restaurátorműhely titkai. Ki a restaurátor, hogyan végzi a feladatát? Hogyan válik egy leletből műtárgy? Ezen kérdésekre kap választ, aki rész vesz a foglalkozáson, amelyen maga is készíthet agyag tárgyakat. A foglalkozást restaurátor vezeti.
b. 12-13 óráig ebéd
c. 13-15 óráig Középkor a fegyverek tükrében. A múzeum középkori fegyvereit, lószerszámait, ágyúgolyóit veheti kézbe, és ismerheti meg az érdeklődő történész irányításával, aki mesél is az egyes tárgyakról.
4. nap
a. A Balaton néprajzi kincsei című foglalkozáson valóban kincsekkel találkozhatsz!
Olyan értékes és szép tárgyak kerülnek elő a néprajzi raktár mélyéről, amelyekkel nagyon kevesen találkozhatnak, de még kevesebben foghatják kézbe azokat! Néprajzos mesél arról, mire használták e tárgyakt, miért, és hogyan készültek.
b. 12-13 óráig ebéd
c. 13-15 óráig Hagyományok és szokások október végén. A résztvevők töklámpást készíthetnek, megismerkednek e szokás eredetével is, de a magyar szokásokkal is. Vezeti: múzeumpedagógus

A tábor díja: 1500 Ft/fő/ nap, amit a Balatoni Múzeum pénztárába lehet befizetni.
A táborra regisztráció szükséges! Ehhez szükséges a jelentkező neve, életkora, a gondviselő neve és elérhetősége (Telefon és/ email)!

A táborra jelentkezni és érdeklődni Németh Péter múzeumpedagógusnál lehet a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen vagy telefonon: 83/312-351!

megosztás
hozzászólások
Bedő Beáta (10), Szent Mihály (1), nyelvtanulás (3), Zala Megyei Közgyűlés (3), korcsolya (4), katasztrofavedelem (44), atlétika (6), medve (1), verseny (2), tavaszi szél vizet áraszt (1), Szutrély Péter (7), goldmark muvelodési kozpont (60), Zalai Borcégér (5), repülő (3), posta (1), karrier (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), Rigo Csaba (36), turisztika (94), verkli (5), Hollywood (1), Gyertyánági Endre (1), repuloter (64), Palásthy Bese (2), Playboy (1), vendégéjszaka (2), Az év orvosa (1), Bethesda (1), nő (2), táncpanoráma (5), pálinka (2), családbarát (1), mav (25), ÉrtékTrend (35), hirdetés (1), bolt (3), köztársasági elnök (1), onkormanyzat (481), Szennyai Anita (2), pszichoterápia (1), Hírek képekben (10), magyar dal napja (8), Tour de Hongrie (2), Festetics kastély (139), hospice (1), Kovács Patrícia (1), táska (1), gyes (2), keszthely foter (201), alakformálás (6)