Ősszel is Balaton! - Múzeumi csemegék Keszthelyen

2013. október 10.
A 115 éves Balatoni Múzeum a korábbi években is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, azonban 2013-ban több és különleges programmal veti bele magát az őszi múzeumi eseményekbe.

A Balatoni Múzeum évek óta tudatosan törekszik arra, hogy ne „csak” egy múzeum legyen, hanem – ahogy elődeink megfogalmazták – kultúrpalota. Olyan intézmény, amely a kiállítás megtekintésén túl jóval többet nyújt. Mit nyújt? Élményt! Hasznos és kellemes időtöltést az egész családnak. Az alábbi programok talán szokatlannak tűnnek egy múzeumban, de mindegyik középpontjában megtalálható a múzeum és a látogató! A 2012-ben az „Év múzeuma 2011” címet elnyerő Balatoni Múzeum családbarát szellemiségben hívta életre, és bonyolítja le a következő MÖF programokat is.

A múzeum „Esti beszélgetések múzeumi titkokról” alcímmel csalogatja az óvoda- és iskolapedagógusokat egy kávé, tea, sütemény melletti könnyed esti beszélgetésre. Célunk, hogy minél több pedagógus megismerje nem csak az állandó kiállítást, hanem azt is, ami mögötte van. A gyűjtemények egy-egy érdekes darabját, a muzeológust, a múzeum életét. Ezt az ismeretet aztán a pedagógus a tudásátadásban sokszorosan is kamatoztathatja.

Big draw – Alkossunk nagyszerűt! Már a címmel is utal a múzeum arra, mit vár a lelkes alkotóktól. Valami különlegeset, amely méretében és a technikájában is csak a képzelet szabhat határt! A cél az, hogy minél többen, minél egyedibbet alkossanak a múzeumról a múzeumban, előtte vagy benne!

Kalandozzunk két keréken Keszthelyen! A Balaton fővárosa rengeteg épített és természeti örökséget tár a kíváncsi szemek elé. A kíváncsiskodók két keréken – vagy gyalog – kalandozhatnak Keszthelyen, és játékos családi felfedező lap segítségével fedezhetik fel a település ismert, kevésbé ismert vagy feledésbe merült értékeit. A legügyesebb felfedezők ajándékot kapnak!

Múzeumi kultúrfalatkák. Délidőben, desszertként ajánlja a Balatoni Múzeum a kulturális csemegét. 4 pénteken a múzeum 1-1 érdekes tárgya, kiállítás része kerül terítékre. A közönség újat, szokatlant, egyedit fogyaszthat, mást, többet, mint egy átlag látogatás alkalmával. A témák a történelem októberi vonatkozású eseményeihez és keszthelyi kötődésű izgalmas régészeti feltárásokhoz kötődnek, amelyeket a közönség csak most láthat először!

A Balatoni Múzeum programjairól részletek itt olvashatók.

Forrás: magyarmuzeumok.hu

megosztás
hozzászólások
munka (11), ÉrtékTrend (35), újszülött (1), Szemfüles egyesület (3), étel (3), szunyog (3), Bóka István (1), Cserszegtomaj (124), Palásthy Bese (1), parlament (72), Puskás Tamás (3), katasztrofavedelem (44), Zalai Kutyasuli (1), Kertész Sándor (5), operatőr (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), jovedelem (2), szép (9), DJ Gerysson (1), terápia (4), gépjármű (1), Pál Attila (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Csengei Agota (16), Laky András (2), Berecz András (1), Pampetrics György (21), Telecom (2), traffipax (4), állatvédő (5), fájdalomambulancia (2), kitüntetés (6), nyugdíjas (2), Semmelweis (2), gyed (3), keszthely balaton kekszalag (5), Kocsis László (1), vadász (2), szalloda (59), idegenforgalmi adó (1), hotel mirage (1), Marsalkó Dávid (1), menza (2), Major Veronika (5), power-bank (1), augusztus 20. (5), vuz kft (17), husvet (14), Palya Bea (1), Márki Péter (1)