Összeköttetés a repülőtérrel - Buszközlekedési fejlesztés Hévíz és térségében

2013. június 14.
A környék négy települését is bekapcsolva indul buszközlekedési fejlesztés Hévízen és térségében: a fürdővárosban új buszpályaudvar épül, korszerűsítik és kiegészítik a térségben a megállóhelyeket, illetve megteremtik az összeköttetést a sármelléki repülőtérrel.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a támogatási szerződés pénteki aláírásakor elmondta: a közel kétszázmillió forintos, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből finanszírozott programhoz Hévízen kívül Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzata csatlakozott konzorciumi partnerként.

Az új hévízi pályaudvar kialakítása, a meglévő megállók felújítása és az újak építése várhatóan jövő nyárra elkészül, és ezzel jelentősen átalakulhat a térség közösségi közlekedése.
Kifejtette: a mostani autóbusz-pályaudvar helyett újat építenek a város keleti részén, a nagyparkoló közelében. Felújítanak a városban és a környező településeken 16 buszmegállóhelyet és további öt újat építenek.
A város a jövő évi költségvetéséből tervezi, hogy saját autóbuszokat is vásárol a környékbeli településeket is bekapcsolva a közösségi közlekedésbe. Ez azért is fontos, mert Hévízen van a térségben a legtöbb munkahely, ezért a dolgozók kényelmesebb közlekedése is megoldhatóvá válik, de hosszú távon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporttal való összeköttetés is elérhető.

A polgármester jelezte azt is: a város két-három éven belül szeretné megvalósítani nagyléptékű közlekedési koncepcióját, amelyben jelentős részt képvisel a közösségi közlekedés megvalósítása. A települést elkerülő út elkészülte után pedig a városban megszűnhet a tranzitközlekedés is - tette hozzá.
Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője azt mondta: a régióban megyénként egy-egy ilyen nagyságrendű közlekedésfejlesztési pályázat támogatására volt lehetőség. A 196 millió forintos támogatás az ország egyik legjelentősebb turisztikai központjának azért is fontos, mert nemcsak a helyi közösségi közlekedés, hanem a különböző közlekedési formák - busz, kerékpáros és légi - összekapcsolását is elősegíti.

megosztás
hozzászólások
konyha (1), parkoló (4), hegyalja fesztival (3), pálinka (2), nyaralas (12), oktatas (347), Zalaköveskút (1), Semmelweis Egyetem (1), Sifter Rózsa (1), Hollywood (1), kresz (2), férfi (1), Divinyi Tamás (4), Szeiler Gábor (1), Keszthely HUSZ (3), Szent István ünnepe (3), áramszünet (3), humanitárius település (1), advent (226), uzemanyag (24), könyv (1), Bethesda (1), keszthelyi kilometerek (78), vegetariánus (1), angus marha (1), étterem (11), hazassag (6), Bóka Péter (1), internet (20), Jazz Fiesta (2), vallás (1), születés (16), Suba Alexandra (1), álláshirdetés (18), építész (3), barista (3), Eurovíziós Dalfesztivál (1), képviselő-testület (37), Koósz Attila (1), konyvtar (103), ötös lottó (101), állami támogatás (1), onkormanyzat (481), vállalkozó (4), Darren Cranmer (2), Az év orvosa (1), gyenesdias (213), Varga Endre (4), KFT (1), katasztrofavedelem (44)