Orvoshoz mennél? Előtte olvasd el!

2020. március 16.
Keszthely Város Önkormányzata Alapellátási Intézete (ALI) a járványügyi helyzetre való tekintettel a következőkre hívja fel a város lakóinak figyelmét.

Az ALI tájékoztatóját tesszük közzé:

"Az ALI fokozottan fertőzésveszélynek kitett munkahely. Kerülni kell, hogy egyszerre nagyobb létszámú beteg tartózkodjon az intézetben, illetve, hogy fertőzés gyanús ellátásra szoruló lépjen be az intézet területére.

Ez nem csak a saját érdekünk, mivel egy esetleges fertőzés behurcolása a város egész egészségügyi alapellátási rendszerét is veszélyeztetheti. A kialakult járványügyi helyzetre tekintette, összhangban az állami és a szakmai ajánlásokkal felhívom Keszthely város lakosságának figyelmét az alábbiakra:

– Háziorvosához, gyermekorvosához, fogorvosához személyesen csak abban az esetben forduljon, ha tünetei alapján az ellátás nem halasztható, illetve nem szenved akut légúti fertőzésben (láz,  köhögés, légszomj). Ilyen esetben keresse orvosát telefonon a megszokott rendelési időben! Rendelési idők és elérhetőségek Keszthely Város honlapján találhatók.

– Recept igényeikkel telefonon keressék orvosukat, aki azt elektronikusan eljuttatja a gyógyszertárakba, így emiatt nem kell személyesen bejönni az intézetbe.

– A lejáró hivatalos okmányai érvényességi idejének a meghosszabbítása a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig lehetséges, így nem kell emiatt orvosát keresnie.

– A keresőképtelenségre vonatkozó orvosi igazolások kéthetenként kiállítását felfüggesztették, így tartós betegállomány esetén nem kell emiatt orvosát keresnie.

– A fogorvosi ellátások sürgősségi ellátásokra korlátozódnak, a már előjegyzett időpontokról is egyeztessen telefonon fogorvosával!

A könnyebb eligazodás, tájékoztatás érdekében az intézetben betegirányítók fogják Önöket fogadni, akik tájékoztatást adnak az ellátási lehetőségekről, a teendőkről. Kérem, kövessék utasításaikat, kéréseiket.

Továbbra is kiemelten fontos a megelőzés, kérem, tartsák be a vonatkozó javaslatokat!"

Főkép: CsodalatosBalaton.hu

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Kardos Gábor (6), karrier (1), power-bank (1), strand (21), verkli (5), Silver fitness (1), zivatar (1), utánpótlás (1), Naszádos Péter (12), művészet (1), polgármester (153), labdarugas (25), tenisz (3), Dumaszínház (2), debrecen uszo eb (16), Szutrély Péter (7), jóga (1), árviz (2), kormany (11), Torsa Dániel (1), táska (1), Főzzünk játszva (2), festetics (22), Év fája (1), múzeumok éjszakája (4), keszthely foter (201), verklifesztivál (3), DK (13), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), kötélugró (1), Sifter Rózsa (1), hospice (1), Rtime (5), Lel Ki Főzde (1), ipsos (1), ÉrtékTrend (35), alapítvány (2), golf (11), autóbusz (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), parlament (72), mav (25), hitel (5), Ferenc pápa (1), jutalom (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Hosszú Katinka (2), felsőoktatás (9), gyógyítás (2), meiszner kati (16)