Országos futballbajnokság indul a középiskolások számára

2012. szeptember 18.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Coca-Cola támogatásával országos futballtornát szervez a középiskolások számára.

Az erről szóló keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy az MLSZ és a üdítőital-gyártó cég hosszú távra tervezi az együttműködést.
"Ez egy igazi hiánypótló kezdeményezés. Az a cél, hogy a gyerekeket a sötét szobából a focipályára csaljuk" - mondta Vági Márton, az MLSZ főtitkára, aki hozzátette, a torna megszervezése az amatőr futballról szól.
Nyilasi Tibor sportigazgató azt emelte ki, hogy az esemény szervesen kapcsolódik az OTP-MOL Bozsik Programhoz, amely 14 éves kornál kettéválik, ugyanis a legtehetségesebbeket akadémiákra és klubokhoz irányítják, a  többség számára pedig az amatőr futball marad; ez utóbbit szolgálja majd a torna, azaz akikből nem válik profi labdarúgó, azok is a kötődésben maradhatnak a sportággal.
A tornára szeptemberben és októberben lehet regisztrálni, amelynek részletei az MLSZ honlapján olvasható. Egy iskolából több csapat is indulhat, az egyetlen kikötés, hogy az együttesek minden játékosának azonos intézményben kell tanulnia. Idén év végén rendezik meg a körzetek első fordulóit, s jövő év elején a másodikat, ahol szükséges, ott megyei döntő is lesz. Az országos finálénak 2013 májusában Budapest ad otthont. mti

megosztás
hozzászólások
jogszabály (1), Gyarmati Noémi (1), kereskedelem (1), Tarkarét Biofarm (1), Divinyi Tamás (4), Magyar Turizmus Zrt (45), alga (1), Stohl András (1), méregtelenítés (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), parkoló (4), alakformálás (6), web (5), felmeres (10), CT (3), Pete Krisztina (1), Pelso Társaság (6), Szent Mihály (1), apartman (3), Balaton Sound (2), Nagy Bálint (10), állatkínzás (2), baleset (169), esküvő (9), földrengés (2), Tóth Levente (2), internet (20), hirdetés (1), Nyitott Balaton (2), keprol kepre (7), fájdalommentes (3), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), tollaslabda (1), Kovács Ernő (1), Polgár Zsolt (1), Négeli Noémi (1), férfi (1), Cséby Géza (5), szép (9), ajánló (1148), minisztérium (7), vegetariánus (1), világnap (1), termálfürdő (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), örömszerző pillanatok (17), kornyezettudatos (4), kötélugró (1), egyetem (188), vonat (7)