Ollári Barbara, a Nyugat-Balaton arca: Nem szabad túlflancolni az életet

2018. október 26.
A tavalyi Miss Balaton közönségdíjasa, a hévízi Ollári Barbara az idén ismét megmérette magát: a Miss World Hungary (Magyarország szépe) elnevezésű versenyen a legszebb tíz magyar lány egyikeként az egész ország megismerhette gyönyörű mosolyát.

A Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatója elmondta, a sport a mindennapjai része: korábban táncolt, rúdfitneszezett, aerobikozott, új szenvedélye pedig a futás.

– Mi a legnagyobb dicséret, amit kaphat?
– Ha a szüleimnek vagy a nagyapámnak gratulálnak a hévízi rendelőjében, hogy láttak a tévében. A családom régóta a Nyugat-Balatonon él, így az Ollári és a Szendrődi név kicsit összeforrt a környékkel. Ezért a helyiek elismerése mindig fontosabb volt nekem, mint bármelyik nagyvállalaté vagy reklámcégé.

– Júliusban a Magyarország szépe verseny döntőjében izgulhattunk önért. Milyen út vezetett a sikerig?
– Czotter Mariann-nal készültem fel az első fitneszversenyemre, a Fitparádéra, ahol sikerült a harmadik helyet elérnem. Több futóversenyen indultam, így lettem végül a Keszthelyi kilométerek arca is. Aztán a 2017-es füredi Miss Balatonnak lettem a közönségdíjasa. Az idén pedig beválasztottak a Magyarország szépe verseny legszebb lányai közé a top tízbe. A folytatáshoz elkezdtem építeni a saját Instagram- és Facebook-oldalamat, és rengeteg fotózásra is hívnak. A tennivalóimat természetesen megpróbálom összeegyeztetni az egyetemmel. Turizmus-vendéglátást tanulok, és fitneszoktató-képzésre is járok.

– Miért kezdett el versenyezni?
– Kevesen gondolnák rólam, de nem voltam túlzottan magabiztos. Anyukám és a környezetem beszélt rá arra, hogy induljak el ezen az úton, és azóta is hálás vagyok nekik ezért. Most már sokkal céltudatosabb vagyok. Egyébként annak idején a szüleim is kipróbálták magukat a szépségiparban. Apukám az első férfi modellek egyike volt Magyarországon, anyukám pedig anno ugyanazon a szépségversenyen mérette meg magát, amelyen most én is.

– Hogyan válhat egy nő magabiztossá?
– Szerintem a sport és az egészséges életmód a kulcs. Nem szabad túlflancolni az életet, egyszerű melegítőben vagy strandruhában, felfogott hajjal, smink nélkül is lehet vonzó valaki. A mozgás megszépíti a nőket, és ezt nem csak az alakra értem. Ezt az üzenetet, a mozgás szeretetét szeretném minél több emberhez eljuttatni, ezt életfeladatomnak is tartom.

– Hévízen született, de a fővárosban tanul. Mit gondol, milyen hiányosságai vannak a Nyugat-Balatonnak, amelyeket orvosolni szükséges?
– Olyan éttermekre, látványosságokra lenne szükség, amelyek idevonzzák az embereket, valamint ideje lenne építeni egy víziparkot Keszthelyen/Hévízen. Csodálatos környezetben élhetünk, de a turizmus változik, és ehhez mérten nekünk is változtatnunk kell.

Fotó: Keresztes Kinga

megosztás
hozzászólások
középiskola (1), Zalai Borcégér (5), goldmark muvelodési kozpont (60), Szemfüles egyesület (3), onkormanyzat (481), Naszádos Péter (12), Manninger Jenő (384), Rúzsa Magdi (1), DRV Zrt. (3), Bóka István (1), hévízi kifolyó (3), ruha (2), Monitor Extra (21), vonat (7), felmondás (1), olimpia (152), Keszthely HUSZ (3), gasztronómia (5), balatongyorok jazz (23), díj (4), zene (23), Joós Attila (1), gyógyfürdő (6), Playboy (1), lakás (3), esküvő (9), hosegriado (7), vasárnapi nyitvatartás (1), Giro d'Italia (1), kereszt (1), TRX (22), Silver fitness (1), EU (14), ÉrtékTrend (35), étterem (11), szépségápolás (8), VOLT fesztival (7), munkaszünet (1), tartozás (1), borünnep (24), tűzijáték (1), Szent Márton (3), Csikós Beatrix (1), keprol kepre (7), pünkösdi regatta (5), bor (26), Fenyves allé (1), örömszerző pillanatok (17), Owaimer Zoheir (1), Csótár András (58)