Olcsó fürdőbelépő nyugdíjasoknak

2016. február 04.
A várakozásokhoz képest egy hónapos csúszással, de az Erzsébet-program keretén belül idén is elérhetővé vált a nyugdíjasok számára az úgynevezett fürdőbelépős pályázat. Első ránézésre hasonlóak a feltételek, mint a korábbi két évben, de összegyűjtöttük a lényeges tudnivalókat.

Kik pályázhatnak?
A 60. életévüket betöltött, belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülők közül azok, akiknek a 2016-ra megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot. Fontos kitétel az is, hogy a nyugdíjon felül további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezhetnek!

Lényeges kizáró tényező
Figyelni kell arra, hogy akik az ezzel párhuzamosan meghirdetett “Üdülési pályázat nyugdíjasok számára 2016”-ra is adtak be jelentkezést, azok a fürdőbelépős lehetősséggel nem élhetnek. El kell tehát dönteni, hogy a kettő közül melyiket szeretnék igénybe venni.

Aki nyert, annak mennyi pénzt kell befizetni?
Idén is 2500 forint az önrész mértéke, magyarán ennyit rá kell áldozni.

Hol lehet igénybe venni?
Kizárólag a pályázatban résztvevő fürdőkben (amúgy eléggé sok helyen). Ezeket nemsokára külön is összegyűjtjük. Az viszont eltérő, hogy hány alkalommal használható fel a kártya egy-egy fürdőben (drágább helyeken kevesebbszer, olcsóbb helyeken többször, ez a szám 5 és 33
között szóródik).

Hol lehet pályázni?
Továbbra is a www.erzsebetprogram.hu-n és online formában. Nagyon kell figyelni, hogy minden szükséges adatot pontosan és a leírásnak megfelelően nyújtsanak be a pályázók, mert utólagos hiánypótlásra, javításra nincs lehetőség.

Mikor tudom meg, hogy sikeresen pályáztam?
Legkésőbb a benyújtást követő 30 napon belül emailben értesítik a jelentkezőket. Ezután kell befizetni – legkésőbb 2016. március 31-ig – a 2500 forintos önrészt.

Esélyek
A pályázatok elbírálása során előnyt élveznek azok, akik a 2014-es és a 2015-ös hasonló pályázaton nem vettek részt, vagy nem jutottak támogatáshoz. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki sikeresen pályázott az elmúlt években, annak nem érdemes idén újra benyújtania a jelentkezését.

Meddig lehet pályázni?
2016. február 29. a végső határidő, viszont amennyiben kimerül a keretösszeg, akkor előbb is lezárhatják. 2014-ben előbb lezárták, tavaly viszont a határidő végéig kitartott a megnövelt keretösszeg.

Hol lehet segítséget kérni?
Aki nem boldogul egyedül az online jelentkezéssel az az úgynevezett segítőpontokhoz fordulhat. Ide kattintva találja az eMagyarország pontok listáját, de a Kormányablakoknál is segítséget lehet kérni, ezek között ide kattintva tudnak keresgélni. A korábbi évek tapasztalatai alapján
egyébként a könyvtárakban, nyugdíjas klubokban is segítséget nyújtanak a jelentkezéshez.
Forrás: termalonline.hu

megosztás
hozzászólások
KRAFT (5), konyvtar (103), Krepsz Zoltán (38), nav (29), mozi (13), europa-bajnok (5), balatoni strandbelépő (1), Reischl-sörház (1), fa (1), TDM (3), Balatonfüred (3), Vajda János Gimnázium (22), apartman (3), CT (3), eltűnt (5), idegenforgalom (174), díj (4), fesztival (93), zápor (1), emléknap (1), tabor (6), helikon (41), csillaghullás (2), táska (1), koraszülött (1), Lidl (1), karácsony (20), sofőrszolgálat (1), kábítószer (9), beruházás (2), Biró Róbert (15), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), husvet (14), Kapolcs (1), rendőr (3), Love your belly (2), Libás (2), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), daganat (6), shotokan (1), Paleomedicina (1), Semmelweis (2), egészség (131), Zalaegerszegi Törvényszék (12), vitorlásverseny (30), szép (9), jutalom (1), riporter (1), barista (3), influenza (2)