Óceánjáró balesete - Tizenkét magyar volt a hajón, kettőjükről nincs hír

2012. január 15.
A Külügyminisztérium legfrissebb információi szerint tizenkét magyar volt az Olaszországban balesetet szenvedett Costa Concordia óceánjáró hajón, közülük kettőről egyelőre nincs hír - közölte a tárca sajtófőosztályának vezetője vasárnap délután. A korábbi hírek tizenegy magyarról szóltak, akik közül eggyel nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

Tóth József hangsúlyozta, hogy az eddigi információk hozzátartozók bejelentéseiből, illetve az utazásszervező cégek jelzéseiből származnak, a Külügyminisztérium az olasz hatóságoktól egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy pontosan hány magyar érintett a balesetben.
Mint hozzátette, még tart az utas- és személyzeti listák egyeztetése, illetve folyamatos a kutatás a hajó körül, az olasz hatóságok pedig későbbre ígértek tájékoztatást.
A sajtófőnök elmondta, hogy a római magyar nagykövetség állandó kapcsolatban van az olasz hatóságokkal, a konzul pedig úti okmányokkal látja el a szerencsésen megmenekült magyarokat. Tíz magyar állampolgárral már sikerült felvenni a kapcsolatot, mindannyian biztonságban vannak és magánúton hamarosan hazaérkeznek.
Tóth József úgy tudja, hogy a megmenekült magyarok közül öten utasként, öten pedig a személyzet tagjaként tartózkodtak a hajón. A még keresett két magyarról úgy tudni, hogy mindketten a hajón dolgoztak, de ezt egyelőre nem tudta megerősíteni a sajtófőnök.
A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón összesen 4229 személy tartózkodott, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek éjjel tíz óra körül beleütközött egy, a tengerfenékből kiálló sziklába és léket kapott, majd az oldalára dőlt.
Az olasz hatóságok vasárnap délutánig öt holttestet találtak, még tizenöt ember után kutattak, a balesetnek sérültjei is vannak. mti

megosztás
hozzászólások
shotokan karate (3), kovács (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), himnusz (1), gyógyszertár (1), triatlon (13), Kvarda Attila (25), ruha (2), reklám (1), MTI (595), regatta (2), ló (1), mav (25), hullámmasszázs (1), Centrál Színház (1), szakma (1), Télikert (5), Oroszlán Zsolt (2), autizmus (2), vasárnapi nyitvatartás (1), Tóth Levente (2), Fodor Márk (8), hó (4), áramszünet (3), cukorbetegség (2), voroskereszt (24), állatkínzás (2), Gelencsér Kálmán (2), test (1), diakhitel (7), alapítvány (2), DRV Zrt. (3), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), vízilabda (2), katona (1), Ifi Ferenc (1), vonyarcvashegy (158), szerelem (1), kiállítás (16), Kardos Gábor (6), medve (1), sütemény (1), Széll Tamás (1), baleset (169), Németh József (1), Liszkay (2), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Intersport (1), Halott pénz (1), spinning (2)