Nyilvánosak a februári keresztféléves képzések ponthatárai

2014. január 23.
Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a www.felvi.hu oldalon a februárban induló felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait.

Az MTI összegzése szerint kiugróan magas, 410 pont kellett a bekerüléshez a Kodolányi János Főiskola nemzetközi tanulmányok szakára, költségtérítéses alapképzésre.
A Zsigmond Király Főiskolán alapképzésben, nappali tagozaton, költségtérítéses formában 406 pontot kellett elérni, míg andragógián 374 pontot.
A Budapesti Kommunikációs Főiskolán a gazdálkodási menedzsment angol tagozatos, nappali, költségtérítéses képzésén 308 pont volt a határ.
A mesterképzésekben magas volt a pontszám az Eszterházy Károly Főiskola közgazdász, levelező költségtérítéses képzésén, a Debreceni Egyetem logisztikai menedzsment levelező költségtérítéses képzésén.
A keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az elsőhelyes jelentkezéseket nézve közülük 4863-an mesterképzéseket céloztak meg, 667-en alapképzésre, 140-en felsőoktatási szakképzésre 59-en pedig osztatlan mesterképzésre jelentkeztek első helyen. Szintén az elsőhelyes jelentkezések alapján 4624-en jelöltek meg állami ösztöndíjas képzéseket.
A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámukat. Azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.
Az Oktatási Hivatal a ponthatárok meghatározását követően minden jelentkező esetében besorolási határozatot hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, az adott meghirdetésen mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre.
Függetlenül attól, hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhetett felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A határozat tartalmazza majd a döntéssel szembeni jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.
A ponthatárok megállapítását követően a besorolási határozat kizárólag az e-felvételi felületén lesz megtekinthető (pdf formátumban ki is nyomtatható), postán nem küldik ki a jelentkezőknek.
 

megosztás
hozzászólások
Márton nap (1), munkahely (8), tűzijáték (1), párbajtőr (1), tispol (3), kert (1), Vigántpetend (1), Csótár András (58), levendula (2), police (513), Balatongyorok (136), migráns (3), Németh József (1), recept (178), Ács István (10), Vajda János Gimnázium (22), Apák napja (1), Czigány Sándor (2), büntetés (3), Joós Attila (1), művészet (1), táska (1), kutyás strand (5), köztársasági elnök (1), kutatók éjszakája (1), jég (5), természetgyógyászat (2), tengerpart (1), Halott pénz (1), republic (1), uzemanyag (24), Kartali Zsuzsanna (1), Bradley Cooper (1), test (1), Balsai Móni (1), Ollári Barbara (1), hitel (5), relaxáció (1), dunantul (23), kormánymegbízott (1), Szutrély Péter (7), karnevál (1), paleo (13), hosegriado (7), munkanelkuli (2), Happy Dixieland Band (8), daganat (6), Szemfüles egyesület (3), Zsittnyán Tamás (1), Platán étterem (1)