Nyertes TDM pályázat Keszthelyen

2012. március 23.
A 2011. szeptemberében a Keszthelyi Turisztikai Egyesület által a „Helyi és térségi turisztikai desztináció menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott „A keszthelyi turizmus fejlesztése” című pályázata (NYDOP-2.3.1/B-11) a hiánypótlás elkészítése és a tisztázó kérdések megválaszolása után pozitív elbírálásban részesült.

Így a szervezet elnyerte a maximálisan adható 85%-os támogatottságot a fejlesztések megvalósításához, azaz közel 47 millió Ft. értékű támogatáshoz jutott a település turisztikai fejlesztésére. A támogatási szerződés megkötésével 2012. márciusában elkezdődhet a megvalósítás.
Első körben a Tourinform iroda szolgáltatásbővítése kezdődik meg, melynek keretében az új szolgáltatásoknak – csomagmegőrzés és kerékpáros centrum – új helyiségek kerülnek kialakításra. Az iroda akadálymentesítésével a kerekesszékkel közlekedők is könnyen bejuthatnak majd. A back office rész megnagyobbításával pedig több kiadvány tárolására lesz lehetőség, és a háttérmunka is kényelmesebb keretek között folyhat.
A projekt fontos része a kerékpáros turizmus erősítése, mely a Tourinform irodai fejlesztés mellett a városi kerékpáros közlekedés fejlesztésére, utcai tárlók, kerékpáros közlekedési táblák és információs táblák elhelyezésére, valamint kerékpárszállító eszközök beszerzésére, illetve egy kerékpáros tanulmány készítésére terjed ki.
A pályázatban kiemelt helyen áll a kulturális turizmus is. A beszerzése kerülő nagyméretű rendezvénysátor és székek a városi programok időjárási viszontagságoktól történő megóvását, a székek pedig a résztvevők kényelmét szolgálják. Néhány turisztikai érdeklődésre számot tartó és így hosszabb távon a város számára vonzerőt jelentő rendezvény támogatásával pedig cél a vendégéjszakák növelése és a település kulturális hírnevének öregbítése.
A városi információs hálózat továbbfejlesztéséhez kapcsolódik a parkoló centrumokban kihelyezésre kerülő térképadagoló automaták és touch info készülékek beszerzése, a turisztikailag frekventált helyeken pedig attrakciós táblák elkészítése, illetve a már említett kerékpáros táblák. Az M7-es autópálya balatonszentgyörgyi leágazójának mindkét oldalán Keszthely barna turisztikai táblák (ábrán a Festetics-kastéllyal) kerülnek ki Hévíz táblával közös tartószerkezeten.
Jelentős helyet kapnak a Keszthelyhez kapcsolódó kiadványok – térképek, prospektusok, sétafüzet, leporelló – és ajándéktárgyak is.
A pályázat számos ponton közvetlenül kapcsolódik a nyugat-balatoni régióban zajló térségi fejlesztésekhez, így például a kerékpáros turizmus helyi fejlesztése és a városon kívüli kerékpárutakra történő csatlakozás a komplex szolgáltatások kialakítását segítik.
A pályázat egyes projektelemeinek megvalósítására 2012. márciusától folyamatosan kerül sor. Teljes lefutása két év, így annak várható befejezése 2014. márciusában lesz.

megosztás
hozzászólások
Serenity Hill (1), vadász (2), drogmentes (1), Ferenc pápa (1), étterem (11), Mátrai Gabriella (2), képviselő-jelölt (5), gyógyítás (2), vízilabda (2), Carbona (9), Use Unused (1), Fehér szalag (1), tappenz (1), Tóth Csaba (3), Festetics kastély (139), verseny (2), Balatonátcsúszás (1), Manninger Jenő (384), erettsegi (72), szavazas (9), egyház (2), turisztika (94), paleo (13), állatorvos (1), fitnesz (1), Divinyi Tamás (4), kenyér (7), földrengés (2), drog (3), jatek (2), Gelencsér Dental (3), Lel Ki Főzde (1), OKJ (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), év fürdője (4), Művészetek völgye (7), cselgáncs (1), repuloter (64), szuperhold (1), autizmus (2), Bedő Beáta (10), repülőtér (21), verkli (5), tavaszi szél vizet áraszt (1), Koósz Attila (1), regatta (2), idojaras (262), kábítószer (9), választás (46), reklám (1)