Nyelvtanulás? Így lesz szórakoztató a gyerek számára + tábor tipp 2020 nyárra

2019. december 03.
A nyári szünet a diákok számára az önfeledt mókázás időszaka, amikor egy időre végre elfelejthetik a házi feladatokat, a dolgozatokat és a számonkéréseket.

Ám hiába ért véget a tanév, az idegen nyelveknél rendkívül praktikus frissen tartani az év közben megszerzett tudást.

Sok szülő szeretné biztosítani az ifjú elmék fejlődését a vakáció alatt is, hiszen – legyen szó bármelyik tantárgyról – a hosszú kihagyás később megbosszulhatja magát. Jóllehet ezek a játék és a szórakozás hetei, apró ravaszságokkal észrevétlenül segíthetjük a gyerekeket a nyelvtanulásban is. Íme néhány tanács, hogy a vakáció alatt se szakadjon meg a gyermekeid kapcsolata a nyelvekkel!

Idegen nyelvi táborok

Számos nyelviskola és magánintézmény biztosít nyári tábort idegen nyelvi témában. A PEOPLE TEAM kínálatában található angol tábor garantálja, hogy a gyermeked könnyedén, stresszmentesen, a képességeinek megfelelően haladjon tovább az angol nyelv elsajátításában. A PT-táborozók napi 3-4, projektalapú, kommunikációközpontú nyelvi foglalkozáson vesznek részt, közben 15 és 30 perces szünetekkel. Itt nincs vizsgáztatás, feleltetés, számonkérés – a srácok közösen, csapatokba szerveződve oldják meg a feladatokat, amelyeket az angolszekció mentoraival és (magyarul nem beszélő) angoltanáraival együtt értékelnek és ellenőriznek, egymást is támogatva a hibák kijavításában. 2020 nyarán is irány a PEOPLE TEAM tábor!

Cserediákprogram

Nem minden tanintézmény biztosít cserediákprogramot, ám érdemes érdeklődni a saját iskolátokban akkor is, ha még semmit nem hallottatok a cserelehetőségekről – hátha csak nem jutott el hozzátok az információ. A legtöbb suli felső tagozatában lehetőség van ilyen programokra jelentkezni, amelyek közül több általában nyáron zajlik. Ezek keretében a gyerekek elutaznak egy-egy külföldi városba, amelyikkel az iskola kapcsolatban áll. Itt befogadó családokhoz kerülnek, akik nem beszélnek magyarul. Így a tinik rákényszerülnek az idegen nyelv használatára, és az adott ország kultúrájába is bepillantást nyerhetnek. A befogadó család jellemzően teljes ellátást és elfoglaltságokat is biztosít. A legtöbb cserediákprogramban a kölcsönös viszontlátás is feltétel, így később, egy következő körben Magyarországra érkezhet az idegen országból a barát, hogy nálatok töltsön egy kis időt. Ez különleges lehetőség: szuper, határtalan barátságok szövődhetnek a cserediákok között!

Olvasás, tévézés idegen nyelven

Szerezz be olyan izgalmas, az érdeklődésének, a korának és a tudásszintjének megfelelő gyerekkönyveket, ifjúsági könyveket, amelyeket a gyermeked szívesen venne kézbe. A leggyakoribb nyelvekből (angol, német, francia, spanyol) kaphatóak könnyített nyelvezetű kötetek különböző korosztályok számára; már egy-egy történet elolvasása is meglepő mértékben árnyalhatja a gyerekek szókincsét, javíthatja a kifejezőkészségüket. Tegyetek róla, hogy nyáron se kopjon el az angol kiejtése! Minden sorozatot, filmet érdemes angol (vagy az adott idegen) nyelven és felirattal megtekinteni. Bizonyos jelenetek újranézhetők magyar felirattal is, a nem egyértelmű szavakat pedig kiszótárazhatjátok vagy magyar fordítással átismételhetitek.

Idegen nyelvű társasjátékok és számítógépes játékok

Imád a kölyök társasozni? Kösd össze a barátaival együtt töltött időt egy kis nyelvgyakorlással! A közös játék során a srácok taníthatják egymást, a társasjátékot és a nyelvet jobban ismerő társak könnyedén felzárkóztathatják a gyengébbeket. Hasonlóképpen működik az idegen nyelvű számítógépes játék is. A játék során ahhoz, hogy a gyerkőc tovább tudjon haladni egy-egy pályán vagy teljesíthessen egy-egy küldetést, szüksége lesz arra, hogy megértse a feladatokat, így rákényszerül a nyelvhasználatra.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
könyv (1), felsőoktatás (9), vízimentő (5), Csángó Zsuzsa (1), triatlon (13), Rio 2016 (32), Bartha Gábor (34), pápa (1), tavasz (1), Németh Veronika (1), rezidance (5), angus marha (1), politika (37), Apák napja (1), DK (13), Magyarország tortája (1), alternatív gyógymód (1), turisztika (94), kutatók éjszakája (1), Tál Zoltán (2), uzemanyag (24), szerelem (1), regatta (2), Semmelweis (2), erdekes (538), nyelvtanulás (3), szép (9), levendula (2), katasztrofavedelem (44), Horváth Lászlóné (1), vuz kft (17), festetics (22), apartman (3), Palinkas Robert (83), jutalom (1), Kehidakustány (1), emléknap (1), korcsolya (4), Balaton átúszás (5), Bethesda (1), hotel mirage (1), Szabó Ilona (1), Hanse (2), Zala Volán (1), vonat (7), hűtőgépcsere-program (1), Zalacsány (4), Hévízi-tó (1), állatok (16), munkaviszony (1)