Nincs pénzed nyaralni? - Itt a megoldás!

2016. április 28.
Eljutni csodálatos helyekre, úgy élni, mint a helyiek, részese lenni az életüknek, sokunk álma. Ahhoz, hogy az ember megvalósítsa ezt az álmát, alap esetben nagyon sok pénz kell.Volt azonban egy angol fiatalember, aki úgy járta be Ausztráliát és Új-Zélandot, hogy utazása során a szállásért és az ellátásért nem pénzzel, hanem a munkájával fizetett. Amikor hazajött, elkészítette az oldalt, ahová beregisztrálhattak a befogadó gazdaságok, és azok, akik szívesen dolgoztak volna az adott gazdaságban.

 

A HelpX egy online szolgáltatás, ami segít egymásra találni a két félnek. A legelterjedtebb egyezség, hogy a segítő átlagosan napi 4 órát dolgozik, amiért ingyen szállást és napi egyszeri meleg étkezést kap. Mások napi 6 óra munkáért cserébe étkezést biztosítanak, saját szobát, és néha egyéb juttatásokat, mint például ingyenes internet használat, lovaglás, kajakozás, kerékpár, helyi városnéző utak, jóga vagy angol órák. Van, aki a hétvégéken nem vár el munkát, mások egy szabadnapot adnak egy héten.

A regisztráció kétszintű, az ingyenes tagság és a Premier tagság. Utóbbi 20 euró két évre, ami nem nagyon összeg, viszont ezzel láthatóvá válik a hirdető elérhetősége és a korábban ott dolgozók véleménye is, ami sokat segíthet a döntésben.

Fontos, hogy a kapcsolatfelvétel után mindent pontosan letisztázzanak a felek, legyen teljesen világos mindkét oldalról, hogy mik az elvárások, mert később kellemetlen lesz szembesülni a helyzettel.
Forrás: sharingeconomy.hu

megosztás
hozzászólások
Partics Roland Hunor (1), díj (4), Platán étterem (1), Joós Adél (1), 1956 (1), Cserszegtomaj (124), keszthelyi nyari jatekok (55), erzsebet program (4), Semmelweis (2), Szőcs Tamás (1), Palinkas Robert (83), orvos (23), fagylalt (6), Lel Ki Főzde (1), Zsittnyán Tamás (1), Bródy János (1), Via Hotel (1), szunyog (3), Balaton (1157), traffipaxrendszer (1), KiBeszél (14), palyazat (164), Az év orvosa (1), posta (1), Amazon (3), diploma (4), betegség (12), fitt (1), gasztroblogger (2), Serenity Hill (1), dohany (15), Március 15 (2), temetés (2), Halház kft (1), Paleomedicina (1), nyugdíjas (2), csokoládé (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), kalendarium (831), VeszprémFest (1), Ugrimanók (1), Balatonfüred (3), Bányai László (2), freestyle foci (1), csapadék (1), internet (20), Bedő Beáta (10), Asperger-szindróma (1), Fejér György Városi Könyvtár (52)