Névszavazás Keszthelyen

2012. április 09.
Interneten szavazhatnak a keszthelyiek arról, hogy a város jelentősen átalakuló központi tere új nevet kapjon, vagy maradjon a jelenlegi Fő tér elnevezés.

A város honlapján közzétett felhívás arra emlékeztet, hogy a történelmi belváros értékeinek, örökségének megőrzését szem előtt tartva új funkciókkal, modern látványelemekkel is bővül a most még átépítés alatt lévő városközpont. Az autóforgalomtól nagyobb részt elzárva a korábbiaknál nyugodtabb, nagyobb zöldfelülettel rendelkező övezetté válik a tér és környéke. "Élhető európai városközpont" alakul ki, amely a keszthelyi lakosoknak és az idelátogató turistáknak valószínűleg egyaránt kedvelt köztere lesz, méltó a patinás hangulatú városhoz és a teret övező műemlék épületekhez, továbbá kiváló helyszínéül szolgál majd nagyobb szabadtéri rendezvényeknek is.
Keszthely önkormányzata azért hirdette meg a névszavazást, mert felmerült, hogy a jelenleg egyszerűen Fő tér nevet viselő közterület a megújulást követően felvehetné olyan személy vagy család nevét, aki (vagy akik) Keszthely történelmében jelentős szerepet játszott(ak). A Festetics - mint családnév - vagy Festetics György neve mellett érkezett már javaslat a Lackfi István nádor és a Szentháromság tér elnevezésre is.
A keszthelyiek április 30-ig nemcsak a már közzétett névváltozatok közül választhatnak, de más névjavaslatot is felvethetnek, de dönthetnek akár úgy is, hogy a belvárosi terület változatlanul Fő tér maradjon. mti

megosztás
hozzászólások
szalon (1), tiltakozás (1), Keszthelyi Kiscápák (6), vegetariánus (1), Monitor konyhája (80), Palya Bea (1), Balsai Móni (1), La Montanara (1), farsang (2), konyha (1), oktatas (347), egeszsegugy (266), Carbona (9), vendégéjszaka (2), áruház (1), jovedelem (2), Zala Megyei Közgyűlés (3), paleo (13), Télikert (5), szépségápolás (8), Mátrai Gabriella (2), emléknap (1), tornádó (1), Balaton átúszás (5), erettsegi (72), Spar (1), hévízi kifolyó (3), Miss Balaton (1), kresz (2), gyógyszertár (1), idegenforgalom (174), kék zászló (1), GESZ (11), EU (14), Vigántpetend (1), Pálfi Attila (1), fejlesztés (12), Rtime (5), fesztival (93), Manninger Jenő (384), jövőkutatás (1), családbarát (1), Katedra nyelviskola (5), Player's Restaurant & Bar (2), Owaimer Zoheir (1), képviselő-jelölt (5), vonyarcvashegy (158), Ferenc pápa (1), kovács (1), munkanelkuli (2)