Nemzetközi vizeken a Hévízi-tó

2016. március 02.
Ha arra gondolunk, hogyan hat a természetes környezet az emberre, és ugyanezt megnézzük fordítva, nem biztos, hogy egyenlőséget tapasztalunk. Az urbanizáció, az épített környezet térhódítása jelentősen növeli a természetes környezetünktől való eltávolodást, ami nem kívánt következményekkel járhat.A múlt év végén a londoni Európai Környezetpolitikai Intézet az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága megbízásából tanulmányt készített, amelyben a természetvédelem egészségügyi és társadalmi előnyeit vizsgálta. A projekt részeként az európai uniós tagországokban olyan gyakorlati példákat kerestek, amelyek illusztrálni tudják a biológiai sokféleség és az egészség és/vagy a társadalmi integráció közti kapcsolatot. E feladat részeként Magyarországról jó példaként a Hévízi-tó környezeti értéke került bemutatásra egy kétnapos konferencián januárban Brüsszelben. Az anyagok bemutatása során minden példát véleményeztek, és megvitatták a fenntarthatóságát.
A Hévízi-tó mellett olyan nemzetközi szintű természeti egységeket, illetve projektötleteket sikerült részletezni, amelyek a természetes környezetet előtérbe helyezve kínálnak lehetőséget a társadalmi igények kielégítésére.

A Hévízi-tó képviseletében Tóth György, a Hévízi-tó Alapítvány elnöke és Németh György, a Hévízgyógyfürdő környezetvédelmi vezetője mutatta be a Hévízi-tó egészségügyi, társadalmi szerepét és környezeti érzékenységét.
„A Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat kiváló példa ember és környezete kapcsolatára. A konferencián hallottakat szeretnénk integrálni működésünkbe, és szeretnénk elérni, hogy ez a környezetközpontú felfogás beépüljön az emberek hétköznapi életébe – nyilatkozta Tóth György és Németh György. – Megtiszteltetés számunkra, hogy képviselhettük Magyarországot (de legfőképp a Hévízi-tavat), és bízunk abban, hogy nemzetközi szintekről is támogatást kapunk a tó védelméhez” – tették hozzá.

megosztás
hozzászólások
hullámmasszázs (1), boldog békeidők (2), méregtelenítés (1), 2016 (2), Golgota Baptista Gyülekezet (1), recept (178), Nagykanizsa (1), erettsegi (72), Use Unused (1), Marsalkó Dávid (1), Hírek képekben (10), parkoló (4), Zalaegerszegi Törvényszék (12), közétkeztetés (4), gasztronómia (5), Csöre Gyula (1), google (3), Palásthy Bese (1), Love your belly (2), hulladék (3), parlament (72), véradás (2), antsz (15), holdfogyatkozás (1), kék zászló (1), csokoládé (2), georgikon dse (7), C+ fesztivál (1), kert (1), Vajda János Gimnázium (22), álommeló (1), Gelencsér Dental (3), statisztika (2), katasztrofavedelem (44), Jobbik (10), A Dal (3), ajánló (1148), boldog (1), Gachályi András (3), influenza (2), eon (2), vallás (1), állatvédő (5), Magyar Turizmus Zrt (45), Bogi (13), Budapest (3), szakács (1), onkentes (3), Bálint NatáLia (2), keszthelyi-hegység (1)