Nemzetközi szeniorbajnokság Lénárt László emlékére

2013. szeptember 09.
Szeptember első hetében immár hagyományosan a teniszé a főszerep Keszthelyen. 37. alkalommal mérkőztek meg a 30 országból érkezett versenyzők a nemzetközi szeniorbajnokságon, amelyet a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért Közhasznú Egyesület és a Helikon TC szervezett.

Pintér András, a közhasznú egyesület elnöke, a verseny fő szervezője lapunknak beszámolt arról, hogy nemzetközi és magyar veterán teniszezők ütötték a labdát, összesen 262-en jelentkeztek a versenyre, amely egyedülálló abban, hogy a 80 év feletti jelentkezőknek nem kellett nevezési díjat fizetniük.
A játékosok egyes, egynemű páros és vegyes páros vagy két egynemű páros versenyszámban indulhattak, a hivatalos megnyitó szeptember 2-án volt. Az idei versenyt Lénárt László emlékének szentelik. A veterán játékos 37 éven keresztül teniszezett a keszthelyi bajnokságon.
Érkeztek résztvevők Ausztráliából, Japánból, Brazíliából, Amerikából, Dél-Afrikából, valamint Európa majdnem mindegyik országából.

– Fantasztikus, hogy ekkora utat megtesznek az idősek, és eljönnek – van, aki feleségestül – Ausztráliából a Balatonhoz, hogy egy hetet versenyezzenek. Közben megismerkednek a várossal, borkóstolón, közös vacsorán vesznek részt, illetve új barátságok köttetnek. Ráadásul viszik a hírét a városnak, világszerte mesélnek Keszthelyről, nevezetességeiről, a verseny színvonaláról. Megoldódik a szállodákban az utószezon – mindenképpen hasznot hoz a bajnokság a városnak – vélte Pintér András.
Horváth Imre, a Helikon TC elnöke elmondta: együttműködnek a Magyar Veterán Teniszezőkért Közhasznú Egyesület elnökével, hogy koncentráltabban népszerűsítsék a jövőben Keszthelyen és vonzáskörzetében a bajnokságot. A város eddig 36 alkalommal adott otthont a nemzetközi mérkőzésnek, egyszer ugyanis Balatonboglárra került.

megosztás
hozzászólások
Golgota Baptista Gyülekezet (1), Liszkay (2), skandinav lotto (81), Hotel Zenit (3), Laky András (2), medve (1), zápor (1), Fodor Edith (3), Marsalkó Dávid (1), Könnyid László (1), Cserszegtomajfutás (5), színház (5), Bóka Péter (1), Kardos Gábor (6), Magyarország szépe (1), Jobbik (10), építész (3), sztár (2), KDNP (1), konyha (1), Havasi Bálint (13), TDM (3), Sziládi-Kovács Tibor (2), cukorbetegség (2), gyermekfelügyelő (1), spinning (2), Giro d'Italia (1), vízkereszt (1), Katedra nyelviskola (5), vegetariánus (1), HIV (1), Ranolder (1), Nagykanizsa (1), strand (21), Semmelweis (2), koktél (1), boksz (3), tavasz (1), regatta (2), kávé (2), Major Veronika (5), Forstner Anna (1), aranyérem (1), menza (2), Rigo Csaba (36), kulfold (245), euronews (1), voroskereszt (24), Platán étterem (1), Tour de Hongrie (2)