Nem mindegy, kik lesznek az EU képviselők

2014. május 13.
Az Európa Parlamenti választás jegyében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Manninger Jenő országgyűlési képviselő vendégeként tartott kampánygyűlést Keszthelyen, a Balaton Színházban. Manninger Jenő köszöntőjében fontosnak nevezte az EP választást, mondván az belpolitikailag is fontos, egyfajta felkészülés az önkormányzati választásokra, az eredmény pedig a külföldi megítélés miatt is lényeges.


Hozzátette: egyáltalán nem mindegy, kik képviselik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban, ez kiderült az elmúlt négy esztendőben. Elmondta: ha az Európai Néppárt nem lett volna többségben, s ha a Fidesz nem rendelkezik erős képviselettel, akkor számos, a magyar emberek életét könnyebbé és jobbá tevő intézkedést nem tudtak volna megvédeni az EU előtt. Szerinte ezért is fontos, hogy olyan képviselőket küldjenek az unióba, akik képesek kiállni Magyarország érdekeiért, s ehhez elég bátrak is. Kiemelte: számos feladatot fogalmaztak meg, szeretnék egyebek között megvédeni az országnak járó eu-s támogatásokat, megvédeni a termőföldet és a rezsicsökkentést, ami ellen komoly támadások indultak. Úgy fogalmazott, ezek nem értek véget, az új képviselőknek komoly feladataik lesznek. A magyar kormány, a magyar emberek bizonyos intézkedéseit nemzetközi fórumokon megtámadták. A kormány azért csökkentett rezsit, hogy Európa legmagasabb árait ne a magyar emberekkel fizettessék. Az EU bizonyos bürokratáinak ez nem tetszett, ezért adódtak problémák. Megemlítette, Európában az lesz versenyképes, akik olcsó energiát tud biztosítani, a kormány azt a lakosság és a gazdaság számára is biztosítani kívánja. Az államtitkár az akáccal és a pálinkafőzéssel kapcsolatos döntésekről elmondta: az Európai Unió néha olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek a jelenlegi világgazdasági helyzetben nem jelentősek, inkább a gazdasági kihívásokra kellene válaszokat keresniük.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
beruházás (2), adomány (1), hulladék (3), transzfer (1), tabor (6), traffipax (4), életveszély (1), cipősdoboz (3), hospice (1), kenyér (7), szalon (1), Pelso Társaság (6), bezárás (1), boksz (3), tűzoltó (32), hévízi kifolyó (3), munka törvénykönyve (1), Max (83), túlsúlyos (3), euronews (1), politika (37), Bock Bisztró (12), termálfürdő (1), Rigo Csaba (36), Varga Terézia (1), szakma (1), alpolgármester (2), Schmied Zoltán (1), Polgár Zsolt (1), Via Hotel (1), Asperger-szindróma (1), bíróság (8), farsang (2), Tata (1), Divinyi Tamás (4), felmeres (10), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), angus marha (1), Jazz Fiesta (2), statisztika (2), magyar (1), szalloda (59), nap (2), hűtőgépcsere-program (1), Nagymező Gyenesdiás (1), Torsa Dániel (1), ünnep (141), Főzzünk játszva (2), szerelem (1), relaxáció (1)