Nem lesz szükség a hótaposó csizmára a jövő héten sem

2014. január 12.
A jövő héten többször is megerősödhet a szél, de jelentős lehűlés nem várható. Többször plusz 10 Celsius-fokig melegszik a levegő, néhol 16 fok is lehet. A héten is többször lehet ködös az idő, többfelé várható eső, de hóra továbbra sem lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire napos időre van kilátás, napnyugta után felhősebb lesz az ég, de csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 6 és plusz 11 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hűvösebb lesz.
   
Kedden délen, délkeleten lehet a legtöbb napsütés. Főleg északon és nyugaton alakulhat ki elszórtan eső. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok általában várhatóan plusz 5 és plusz 10 fok között alakul, északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.
   
Szerdán eleinte nyugaton és északon, majd délután keleten is több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton a melegebb. Napközben plusz 4-10 fokig melegszik a levegő.
   
Csütörtökön keleten és a főváros térségében többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő. Ezzel szemben nyugaton lesznek helyek, ahol felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Eleinte keleten még előfordulhat eső, egyébként legfeljebb a borongós, ködös tájakon alakulhat ki szitálás, ködszitálás. A szél többnyire mérsékelt marad, de a Nyugat-Dunántúlon helyenként élénk vagy erős közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű, a kevésbé felhős helyeken várható a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakul.
   
Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, a Dunántúlon és a Kisalföldön szakadozhat fel nagyobb eséllyel a felhőzet. Az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik, de párás marad a levegő, s szitálás előfordulhat. A szél időnként megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödhet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal általában plusz 6 és plusz 9 között, de a tartósan ködös tájakon csak 2-4 fok körül marad a hőmérséklet.
   
Szombaton északkeleten borult, párás idő várható, szitálással. Az ország nagy részén viszont napos lesz az idő, s nem várható csapadék. A szél időnként megélénkül, északnyugaton és délkeleten olykor meg is erősödhet. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és plusz 16 fok között alakul, de a felhős északkeleti országrészben csak 3 és 4 fok körül valószínű.
   
Vasárnap is időnként megerősödhet a szél, emellett beborul az ég, s több helyen valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 4-11 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

megosztás
hozzászólások
Saul fia (7), torkos csütörtök (3), szűrés (1), skandinav lotto (81), esküvő (9), Katedra nyelviskola (5), érettségi megoldás (5), pálinka (2), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Cséby Géza (5), Horváth Szabina (1), Intersport (1), Gulyás Orsolya (2), Mohácsi József (8), internet (20), Major Veronika (5), Hotel Zenit (3), kereskedelem (1), Astellas-díj (2), családbarát (1), ló (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), erettsegi (72), színház (5), cigaretta (13), hegyalja fesztival (3), gyermek (12), baleset (169), relaxáció (1), katasztrofavedelem (44), ponthatar (6), konyvtar (103), golf (11), Burucs Szabolcs (2), Kastély kávézó (1), Palásthy Bese (1), korhaz (99), ZalaSprings Golf Resort (2), Bóka István (1), Amazon (3), Szeiler Stúdió (32), farsang (2), Koncz Zsuzsa (1), életveszély (1), Zala folyó (1), republic (1), szolárium (1), telefon (3), Pampetrics György (21), Polgár Zsolt (1)