Nem lesz összevont Hévíz-Keszthely orvosi ügyelet

2012. április 25.
A város közrendjének és közbiztonságának elmúlt évi értékeléséről hallgatott meg elsőként beszámolót a képviselő-testület soros ülésén Hévízen. A beszámolót Máté Szilárd, a hévízi rendőrőrs parancsnoka és dr. Horváth István, a keszthelyi kapitányság nemrégiben kinevezett vezetője jelenlétében tárgyalták.

A keszthelyi kapitány most először mutatkozott be a képviselők előtt. Mint mondta: a kinevezése óta eltelt időt a keszthelyi kapitányság, valamint a szentgróti és hévízi őrs munkájának megismerésével töltötte. A hévízi rendőrőrs speciális, idegenforgalom által kiemelt szerepével tisztában van – hangsúlyozta -, annak ehhez kapcsolódó küldetését maximálisan támogatja.
Máté Szilárd a beszámolóból kiemelte: az őrs illetékességi területén az elmúlt évben tíz százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, Hévízen is jelentős ez a csökkenés. Új elemként jelennek meg azonban az internetes bűncselekmények, ezért a lakosságtól is nagyobb körültekintést, óvatosságot várnak – mondta. A parancsnok kiemelte az önkormányzat őrsnek, illetve a keszthelyi kapitányságnak nyújtott támogatását, rámutatva: a plusz források komoly segítséget adtak a napi munkában.
Papp Gábor polgármester megköszönte a rendőrség eddig végzett munkáját, a megnövekedett programok rendvédelmében végzett helytállását, a testület a beszámolót egyhangúlag elfogadta.
Ugyancsak elfogadták a 2011-ben végzett gyermekvédelmi és gyermekjóléti munkáról, valamint a városfejlesztési, természet- és környezetvédelmi bizottság munkájáról szóló előterjesztést is.
Elfogadta a testült a Hévízi Sportkör önkormányzati támogatásokról szóló elszámolását, melynek kapcsán a polgármester hangsúlyozta: a sportkör munkája immár megfelelő mederben folyik, melyért minden közreműködőnek köszönet jár.
Döntöttek a képviselők arról, hogy a város megvásárolja a Festetics Művelődési Központnak a Turisztikai Nonprofit Kft-ben lévő üzletrészét, elfogadták a Pyatigorskkal történő együttműködési megállapodás szövegét, és döntés született arról is, hogy az önkormányzat a város egész területére vonatkozóan közmű térképet készíttet.
Meghatározták a 2012/2013-as oktatási évben indítható óvodai csoportok és iskolai osztályok létszámkeretét, s elfogadták az önkormányzat és felügyelete alá tartozó költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló jelentést.
Keszthely kezdeményezésére tárgyalt a testület az orvosi ügyelet esetleges Hévíz-Keszthely összevonásának kérdéséről. A képviselők egyöntetű véleménye az volt: Hévíz továbbra is maga kell, hogy felvállalja az orvosi ügyelet rendszerének működtetését, ám annak szakmai működési feltételeit át kell vizsgálni és alakítani. Ezt az álláspontot fejtették ki előzetesen a szakbizottságok,  s a polgármester és a hévízi szolgáltatók, valamint a hévízi orvosok között történt egyeztetések is ezt az irányt tartották elfogadhatónak.
Az ülés végén a polgármester bejelentette: az érintettekkel történt előzetes egyeztetés után, a megnövekedett turisztikai feladatok miatt átalakítják a turizmusért felelős alpolgármesteri struktúrát. Könnyid László ezután kizárólag a reptér ügyeivel foglalkozik külsős alpolgármesterként, a turizmussal összefüggő egyéb feladatok Kepli József János alpolgármesterhez és Gelencsér János képviselőhöz kerülnek.

megosztás
hozzászólások
Zalaegerszegi Törvényszék (12), Németh József (1), idegenforgalom (174), vasárnapi pihenőnap (3), politika (37), szűrés (1), Ruzsics Ferenc (434), Ács István (10), Csángó Zsuzsa (1), unicef (1), hévízi kifolyó (3), kutatas (81), Monitor konyhája (80), szüret (4), szalloda (59), MSZP (17), ipsos (1), tiltakozás (1), telihold (1), ajándék (8), Németh Gábor (1), Eurostat (1), jogsebész (9), parlament (72), építész (3), OKJ (1), állami támogatás (1), kormany (11), megemlékezés (10), Orbán Viktor (3), bíróság (8), Owaimer Zoheir (1), tanulmány (11), zápor (1), mentő (9), Laky András (2), Pete Krisztina (1), ponthatar (6), szerelem (1), karnevál (1), diploma (4), Kvárta Mátyás (44), Zalaköveskút (1), Saul fia (7), Rejuvena (19), Bródy János (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), cukorbetegség (2), Fejér György Városi Könyvtár (52), KeszthelyFest (15)