Nem indít külön sportosztályt a Bibó-gimnáziumban az önkormányzat

2012. augusztus 29.
Önkormányzati tulajdonú cégek, így az Aquamarin Szállodaipari Kft., a Hévíz Balaton Airport Kft., a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Hévízi Televízió Nonprofit Kft. idei első féléves gazdálkodásáról tárgyalt és fogadott el beszámolót a képviselő-testület legutóbbi, soros ülésén.

A könyvvizsgálói jelentést figyelembe véve elfogadta a testület az önkormányzat 2012. évi költségvetése első féléves végrehajtásáról szóló beszámolót is. A jelentés leszögezi: mind az önkormányzat, mind intézményei a költségvetési előirányzatnak megfelelően gazdálkodtak, gazdálkodásukat rendben lévőnek találták.
A 2013. évben törvényben megengedett 470 forint maximális adó helyett 450 forintban határozta meg személyenként és vendégéjszakánként az idegenforgalmi adó mértékét a testület.
Ismételten a városvezetés elé került a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény konyhája működtetésének kérdése. A képviselők úgy határoztak: a 150 főt ellátó intézmény konyhájának gazdaságosabb működtetésének felülvizsgálatát a 2013. évi központi források, illetve szabályozások megismerését követően írják elő.
A korábbi elképzelésekhez képest nem indít külön sportosztályt a Bibó-gimnáziumban az önkormányzat, hanem csoportbontással valósulhatna meg az emelt képzés a sikeres felvételt követően. Ez azt jelenti, hogy továbbra is a korábban „megszokott” általános és nyelvi tagozatos osztályok indulnak az iskolában az idei tanévkezdéskor. A sport iránt érdeklődő diákokat azonban a testnevelő tanárok és az adott szakosztály szakemberi felmérik, hogy a tanuló alkalmas-e az emelt szintű sportra, s az ez iránt érdeklődő és erre alkalmas diákok az év során emelt szintű sportoktatásban részesülnek. Az elkövetkező 1-2 év várhatóan megmutatja, hogy mekkora az érdeklődés a lehetőség iránt, és komoly érdeklődés esetén akár külön osztály vagy tagozat indításának alapjait teremthetik meg – hangzott el a napirend tárgyalása kapcsán. 
A testület foglalkozott a TDM egyesület kérésével is, mely a honlap hirdetési bevételeinek felhasználására irányult. A képviselők elfogadták, hogy az egyesület a hirdetésekből származó bevételeket további marketing tevékenységre fordítsa.
A belváros rehabilitációs pályázat előírásainak megfelelve határozatban is rögzítették a Rákóczi utca forgalmi rendjének megváltozását.
A Városfejlesztési, Természet- és Környezetvédelmi Bizottság javaslatát elfogadva egyszeri, 500 ezer forintos támogatást biztosított az önkormányzat a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet Halgazdálkodási Tanszéke számára, mely a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézettel összefogva kutatja immáron 6. éve a Hévízi-tó halfaunáját, elsősorban az itt élő, eddig le nem írt és nem kutatott törpenövésű magyar vadpontyot. Hévíz és a Balaton-felvidék egy részének a világörökség részévé nyilvánításának sikerességét nagymértékben segítené, ha a Hévízi-tó egy, csak itt megtalálható állatfajta fenntartójaként is felléphetne – hangzott el a támogatást odaítélésének indoklásakor.
A továbbiakban elfogadták a Teréz Anya intézmény munkájáról szóló beszámolót, valamint a Hévíz Balaton Airport Kft. turisztikai célelőirányzat felhasználásáról szóló szakmai beszámolóját is.

megosztás
hozzászólások
Füzes Eszter (1), macska (1), pollen (3), cipősdoboz (3), díj (4), világnap (1), keszthelyi-hegység (1), helikon (41), cselgáncs (1), Nagymező Gyenesdiás (1), kresz (2), webshop (1), környezetvédelem (2), hó (4), Nagy Bálint (10), érettségi megoldás (5), gyermekfelügyelő (1), Sifter Rózsa (1), örömszerző pillanatok (17), europa-bajnok (5), büntetés (3), fesztival (93), íjászverseny (1), tornádó (1), kábítószer (9), SzezOn bevásárló közösség (1), sarmellek (53), zápor (1), ló (1), verseny (2), jégpálya (4), ruha (2), Top 50 (1), Owaimer Zoheir (1), levendula (2), Tóth Levente (2), humanitárius település (1), ellazulás (1), Zalai Borcégér (5), kutatas (81), Bartha Gábor (34), bank (7), dinnye (1), Bradley Cooper (1), étel (3), Ács István (10), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), DK (13), szilveszter (6), Gyarmati Noémi (1)