Egyelőre nem csatlakozik Keszthely a Balatoni Koronához

2013. november 01.
Rendhagyó módon megemlékezéssel kezdődött Keszthely Város Önkormányzata képviselő-testületi ülése. Ruzsics Ferenc polgármester kérésére a testület az október 31-én, 95 éve meggyilkolt gróf Tisza István miniszterelnök előtt néma főhajtással tisztelgett.

Felülvizsgálta az önkormányzat a tulajdonában álló szociális jellegű bérlakás bérletére való jogosultság szabályait is. Erre azért volt szükség, mivel a vonatkozó rendelet nem követte a munkabérek, illetmények, az öregségi nyugdíjminimum reálértékének változását.

Továbbra is fontosnak tartja a testület a be nem fizetett adók behajtását, mely jelentős hiányt jelent a büdzsében. Szabó György bizottsági elnök szerint szoros és kimért gazdálkodást kell folytatnia a városnak. Amennyiben a jövő évi koncepcióban lefektetett tervek szerint alakul a költségvetés, akkor megfelelő pénzügyi gazdálkodást tudhat magáénak a település. Ruzsics Ferenc polgármester válaszában elmondta, hogy Keszthely ezentúl is megfontolt gazdálkodást fog folytatni.

Parkoló létesülhet a Helikon strandnál a kabinsor helyén, valamint a Sopron Utcai Tagóvoda udvari épületén a jövőben bővítést hajtanak végre annak érdekében, hogy a gyermekek öltöztetése és a szülők várakozása megfelelő körülmények között történhessen.
 
A jövő évi turisztikai szezonnal kapcsolatban fogadott el a testület egy tervezetet, mely nagy vonalakban meghatározza Keszthely adottságait és lehetőségeit, valamint szerepelnek benne a turizmusban dolgozó-résztvevő szervezetek, intézmények tervei. Bár a következő évi költségvetést még nem ismeri az önkormányzat, fontos, hogy időben megkezdődjön a felkészülés a turisztikai szezonra.

Időszerűvé vált a téli hó-szolgálati és síkosság-mentesítési terv elkészítése és jóváhagyása. A téli síkosság-mentesítést a GESZ, a vele szerződéses jogviszonyban álló VÜZ Nonprofit Kft. és a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. bevonásával fogja végezni. A GESZ kalkulációja alapján közel 20 millió forint szükséges a téli munkálatok megfelelő elvégzéséhez.

A Gazdasági Ellátó Szervezet működésében az idei évben több átszervezést hajtottak végre a munkakörök tekintetében, mely a dolgozói létszámban nem okozott lényeges változást. A GESZ széles körben végez tevékenységet a városban: az intézmények pénzügyi feladatainak elvégzése mellett városüzemeltetési, közkonyhai és intézmény-fenntartási munkákat lát el.

Egyelőre nem csatlakozik Keszthely a Balatoni Koronához, melynek oka, hogy ez idáig nem épült ki a városban megfelelő nagyságú elfogadóhely-hálózat. A költségvetésből erre szánt 3 millió forintot így más fejlesztésre csoportosítja át a városvezetés.  

Települési Értéktár Bizottság alakult Keszthelyen, melynek feladata a városban fellelhető nemzeti értékek azonosítása, feltérképezése és azok továbbítása a megyei értéktárba. A testület emellett döntött több civil szervezet és intézmény támogatási kérelmeiről is.

Legvégül zárt ülésen az egyedi lakásügyek mellett a Pro Cultura cím adományozásáról is tárgyaltak, melyet a jövő évben a Magyar Kultúra Napján a Helikon Kórus vehet majd át.

megosztás
hozzászólások
Pampetrics Milán (2), holdfogyatkozás (1), nav (29), Carbona (9), shotokan (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), egyetem (188), szakács (1), szépségápolás (8), meteorologia (146), árviz (2), zala (1156), Bethesda (1), fagylalt (6), Astellas-díj (2), egynapos sebészet (1), Gachályi András (3), Bedő Beáta (10), Nagy Bálint (10), Zalaköveskút (1), festetics (22), Street Festival Keszthely (1), Zala Volán (1), Vaszily Zsolt (3), farsang (2), Kastély kávézó (1), labdarugas (25), rendőr (3), kormany (11), Csengei Agota (16), Szeiler Gábor (1), parkolás (8), keszthely program (1241), reklám (1), regisztráció (1), rezidance (5), Palásthy Bese (2), zeneszerző (1), bolt (3), idegenforgalmi adó (1), Mátrai Gabriella (2), nyelvtanulás (3), Suba Alexandra (1), Bátortábor (1), sorkötelezett (1), konyha (1), csapadék (1), Libás (2), Ranolder (1), nap (2)