Nem csak gyerekeknek! Fitnesz a parkban

2012. július 30.
Egy hónapja vehették használatba a tófürdő területén kialakított játszó- és parkfitneszeszközöket a vendégek. „Az elsődleges törekvésünk az volt, hogy a hozzánk érkező vendégek minél több és színvonalasabb szolgáltatást, amolyan vendégmarasztaló élményt kapjanak” – mondta Csörnyei Mária, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ápolási igazgatója, beavatva a részletekbe.

Tíz eszköz kapott helyet a tófürdő nyugodt és árnyas területén. A fő szempont az volt a játszópark kialakításakor, hogy kapcsolódjon a mozgáshoz, az egészséghez, egyben a játék élményét is nyújtsa. Az eszközök kiválasztása során szem előtt tartották, hogy minden korosztálynak, így a gyermekeknek, a szülőknek és a nagyszülőknek egyaránt kínáljanak lehetőséget.
– Sajnálatos tény, hogy a mai emberek életmódját összességében a mozgáshiány jellemzi, mi arra szeretnénk ösztönözni a vendégeinket, hogy a mozgás, a sport öröm, és bármikor elkezdhető – hangsúlyozta az ápolási igazgató. – Mindig a felhasználótól függ, hogy megelőzésre, a fittség megtartására vagy csupán egy játékos próbálkozásra használja az eszközöket, ezek funkcióját, használhatóságát és az adott természeti környezetet vettük alapul. Figyeltünk arra is, hogy a felnőtteknél a mozgássorok kapcsolódjanak egymáshoz, az egész testet átdolgozzák. A gyermekeknél a készségfejlesztő, a koncentrációs és a motoros képességet segítő, egyensúlyérzéket növelő és ügyességet fokozó funkciót töltenek be az eszközök, figyelve az eltérő életkori sajátosságokra, képességekre. A tíz eszközből négy a gyermekek 3 éves korától egészen 14 éves koráig használható, a többi 14 évtől felső korhatár nélkül igénybe vehető. A legkisebbekre a Jumpy ugrósor és az egyensúlyozó rönkpálya vár, a nagyobbaknak pedig a rezgőhíd és a piramis elnevezésű eszközöket ajánljuk.
Csörnyei Máriától megtudtuk azt is, hogy a felnőtt korosztálynak olyan eszközöket alakítottak ki, amelyek a test valamennyi részét, izomcsoportját megmozgatják: ilyen a gyalogló, az evezőpad, a derék- és csípőformáló, a lábizom-erősítő és karerősítő, valamint a libegő.
– Fontos, hogy minden vendég megismerje a park rendeltetésszerű használatát, a test izomzatának, ízületeinek, csontozatának védelmét és a balesetveszély kiküszöbölését. A tájékoztató táblák négy nyelven és piktogram formájában is segítik a vendégeket a helyes és eredményes használatban. Feltüntettük, hogy mi mire jó, mire figyeljen a használó, aki minden bizonnyal elégedetten és fitten távozik a tófürdőből – zárta szavait az ápolási igazgató.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Horvath Terez jegyzo (29), retro (1), jaras (36), Magyar Telekom (1), Darren Cranmer (2), Bagyinka Tímea (1), egyetem (188), kezilabda (64), ingatlan (12), kutyás strand (4), betegség (12), hazassag (6), katasztrofavedelem (44), efott (6), szakács (1), Keszthelyen élni (6), sütemény (1), olimpia (152), építész (3), óraátállítás (3), okmányiroda (1), boldog békeidők (2), Eurostat (1), Paleomedicina (1), kulfold (245), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), tengerpart (1), szüret (4), fájdalomambulancia (2), tenisz (3), pálinka (2), kormánymegbízott (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), áruház (1), menetrend (3), Balatongyorok (136), Bock Bisztró Balaton (16), Vajda János Gimnázium (22), Joós Attila (1), művészet (1), állatorvos (1), eon (2), hitel (5), Love your belly (2), zivatar (1), Básti Juli (1), Jemen (1), Horváth Mariann (1), Bock Bisztró (12), keszthelyi kilometerek (78)