Nem csak a nyár, de a zsongás is a Balatonnál kezdődik!

2013. június 21.
A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) a júniustól augusztus végéig tartó, a vízparti üdülést és a fesztiválokat, kulturális rendezvényeket fókuszba állító „Zsongás” kampányidőszakban a belföldi közönséget célzó változatos megjelenéseket és marketingaktivitásokat tervez.

Kitelepültek, illetve kitelepülnek több nyári rendezvényre és programra, például a június 1-én megrendezett Balaton Classic-ra, a Harley Davidson Fesztiválra, az EFOTT-ra és a júliusi Éjszakai Futásra is. A balatoni strandokat érintő roadshow-n a Balaton-felvidéki Park Igazgatósággal közösen népszerűsítik a tóparti programokat. Az RMI több fesztiválon is együtt jelenik meg stratégiai partnerével, a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-vel.

A kampányhoz kapcsolódóan, balatoni programlehetőségeket bemutató kiadványt jelentettek meg június első felében, amely egyben kedvezményes kuponfüzetként is szolgál. A Tourinform irodákban és a főbb információs pontokon elérhető lesz továbbá a nyári és őszi rendezvényeket bemutató Balaton Funzine programfüzet is.
A régió kedvezményes szezonális szállásajánlatai, valamint az aktuális rendezvények információi a www.itthon.hu/balaton weboldalon érhetőek el. A Balatonnál mindig – rossz időben is – van mit csinálni. Mind a régiós aloldalon, mind pedig az élménybeszámolókat is tartalmazó www.itthonabalatonon.blog.hu oldalon folyamatos programajánlókat jelentet meg az igazgatóság.

Folytatva a tavasszal elkezdett fejlesztő munkát, újabb balatoni létesítmények és attrakciók kerülnek 3D-s panorámaképeken az itthon.hu oldalra. Nyár lévén egyre több strandon tehetünk virtuális 3D-s sétát!
A Balaton régió vendégeinek mintegy negyede külföldről érkezik, ezért kiemelt fontosságú a külpiaci marketing is. Ausztriában a sikeres linzi bemutatkozást követően júliusban intenzív rádiókampány hívja fel a figyelmet a Balatonra. A szolgáltatói összefogásnak is köszönhetően a kampányidőszakban számos tanulmányutat szerveznek régióba, ezek részvevői közel 10 országból érkeznek hozzánk.

A nyári időszakban az aktív turizmus, így a kerékpározás is fontos eleme a balatoni kínálatnak. A népszerű Fahrradreisen.de német kerékpáros oldalon közel 20 balatoni szolgáltató ajánlata jelenik meg a közeljövőben.
Magyarországot két, Balaton régiós település képviseli az Entente Florale európai környezetszépítő versenyben, ezért a nemzetközi zsűri júliusban Hévízre és Csopakra látogat.

Az előszezoni időszakban, illetve tavasszal vegyes képet mutatott a balatoni turizmus, többek között a rapszodikus időjárásnak köszönhetően. Ugyanakkor a régió főbb, turizmusban érdekelt szolgáltatói a nyárra vonatkozóan kedvező előfoglalási adatokról számolnak be. A Balaton vízállása rendben van, a víz minősége kitűnő, az idei fejlesztések nagy része pedig a szezonkezdetre beérik.

megosztás
hozzászólások
KeszthelyFest (15), múzeumok éjszakája (4), Centrál Színház (1), adó (6), Forstner Anna (1), euronews (1), mav (25), kávé (2), kert (1), orosz (1), Balatonátcsúszás (1), arckezelés (1), Az év orvosa (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), egyetem (188), Ruzsics Ferenc (434), szépségápolás (8), Szent István ünnepe (3), Vigántpetend (1), margaret thatcher (1), ruha (2), Hosszú Katinka (2), Semmelweis Egyetem (1), kereskedelem (1), jogszabály (1), középiskola (1), paralimpia (4), videó (1), humanitárius település (1), ország torta (1), LMP (4), esküvő (9), Biró Róbert (15), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Budapest (3), országgyűlési képviselőjelölt (11), vegetariánus (1), Balatoni Múzeum (98), keszthely foter (201), Bringatanya (2), Gelencsér Kálmán (2), trianon (2), jog (3), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Csótár András (58), SzezOn bevásárló közösség (1), nagyik karácsonya (1), könyv (1), Életfa iskola (2), viz (1)