Nem árulnak zsákbamacskát Keszthelyen
Vaszily Zsolt elnökségi tag elmondta: az egyesület 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja és segítse a Kárpát-medence azon kis- és középméretű élelmiszer-ipari és kapcsolódó vállalkozásait, amelyek egyedülálló minőségű termékeket állítanak elő, követve a magyar gasztronómiai-kulturális hagyományokat. Premium Hungaricum védjegyet a prémium minőségű termékek, szolgáltatások kaphatnak, ha megfelelnek a kritériumoknak és a független szakemberekből álló zsűrinek. Hozzátette: nagyszerű érzés, hogy a négy bolt közül az egyik keszthelyi.
Jelenleg negyven termelő kétszázféle termékét árusítja a bolt, ebből nyolc Premium Hungaricum védjegyes. A termékekről mindent tudnak, ha valami elfogyott, ajánlani tudnak másikat helyette. De senkinek nem adnak zsákbamacskát. Szeretnék, ha a vevő a boltban döntené el, hogy jó-e az adott termék, ezért bármit meg lehet kóstolni, egy sajtot, egy kolbászt, egy csokoládét, egy bort. Ha nem az ő ízvilága, nem kell megvenni.
- Úgy gondolom, ennyinek bele kell férnie a bolt költségvetésébe. Az élelmiszer bizalmi termék, s napjainkban egyre tudatosabban vásárolunk. Szeretnénk, ha bekerülne a köztudatba, hogy van Keszthelyen egy olyan hely, ahol kiváló minőségű, egyedülálló termékeket lehet vásárolni, amelyek megbízhatók, kockázatmentesek, szigorúan ellenőrzöttek, mégis egyediek. Akár mindennap fogyasztott árukról, mint a tej, a kenyér vagy a felvágott, akár rendelésre készített, egyedi termékekről legyen szó, mint egy bor vagy egy kézi készítésű szappan. ‒ tette hozzá Vaszily Zsolt.
Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja
Keszthely, Sörház u. 5.
Tel.: 06-30/229-9672
Vaszily Zsolt a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Burgonyakutatási Központjának mérnöke, az intézményben a burgonyanemesítési feladatokat és a nemesítéshez kapcsolódó kísérleti munkákat látja el. A Burgonyakutatási Központ munkája
és nemesített fajtái nemcsak hazai, hanem nemzetközi elismeréseként kapott lehetőséget 2012-ben, hogy csatlakozzon a Premium Hungaricum Egyesület tagságához. Az intézet vezetése a tagfelvétel után több burgonyafajtáját jelöltette Premium Hungaricum védjegy bírálatra, a védjegyet a fajták kiváló termelési és konyhatechnológiai minőségüknek köszönhetően meg is kapták. Ebben az évben történt az egyesület elnökségében tisztújítás, ahová a Burgonyakutatási Központ Vaszily Zsoltot delegálta.