Nem árulnak zsákbamacskát Keszthelyen

2015. július 15.
Referenciabolt lett a keszthelyi Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja. Pécs, Tihany és Veszprém után az országban negyedikként kapta meg nemrég a minősítést a Premium Hungaricum Egyesület – Magyarország Specialitásainak Érdekvédő Szervezetétől.Vaszily Zsolt elnökségi tag elmondta: az egyesület 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja és segítse a Kárpát-medence azon kis- és középméretű élelmiszer-ipari és kapcsolódó vállalkozásait, amelyek egyedülálló minőségű termékeket állítanak elő, követve a magyar gasztronómiai-kulturális hagyományokat. Premium Hungaricum védjegyet a prémium minőségű termékek, szolgáltatások kaphatnak, ha megfelelnek a kritériumoknak és a független szakemberekből álló zsűrinek. Hozzátette: nagyszerű érzés, hogy a négy bolt közül az egyik keszthelyi.
Jelenleg negyven termelő kétszázféle termékét árusítja a bolt, ebből nyolc Premium Hungaricum védjegyes. A termékekről mindent tudnak, ha valami elfogyott, ajánlani tudnak másikat helyette. De senkinek nem adnak zsákbamacskát. Szeretnék, ha a vevő a boltban döntené el, hogy jó-e az adott termék, ezért bármit meg lehet kóstolni, egy sajtot, egy kolbászt, egy csokoládét, egy bort. Ha nem az ő ízvilága, nem kell megvenni.
- Úgy gondolom, ennyinek bele kell férnie a bolt költségvetésébe. Az élelmiszer bizalmi termék, s napjainkban egyre tudatosabban vásárolunk. Szeretnénk, ha bekerülne a köztudatba, hogy van Keszthelyen egy olyan hely, ahol kiváló minőségű, egyedülálló termékeket lehet vásárolni, amelyek megbízhatók, kockázatmentesek, szigorúan ellenőrzöttek, mégis egyediek. Akár mindennap fogyasztott árukról, mint a tej, a kenyér vagy a felvágott, akár rendelésre készített, egyedi termékekről legyen szó, mint egy bor vagy egy kézi készítésű szappan.  ‒ tette hozzá Vaszily Zsolt.

Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja
Keszthely, Sörház u. 5.
Tel.: 06-30/229-9672


Vaszily Zsolt a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Burgonyakutatási Központjának mérnöke, az intézményben a burgonyanemesítési feladatokat és a nemesítéshez kapcsolódó kísérleti munkákat látja el. A Burgonyakutatási Központ munkája
és nemesített fajtái nemcsak hazai, hanem nemzetközi elismeréseként kapott lehetőséget 2012-ben, hogy csatlakozzon a Premium Hungaricum Egyesület tagságához. Az intézet vezetése a tagfelvétel után több burgonyafajtáját jelöltette Premium Hungaricum védjegy bírálatra, a védjegyet a fajták kiváló termelési és konyhatechnológiai minőségüknek köszönhetően meg is kapták. Ebben az évben történt az egyesület elnökségében tisztújítás, ahová a Burgonyakutatási Központ Vaszily Zsoltot delegálta.

 

megosztás
hozzászólások
táplálkozási tanácsadó (1), Bradley Cooper (1), Bagyinka Tímea (1), zala (1156), kalendarium (831), életmód (10), Varga Terézia (1), La Montanara (1), csokoládé (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), Z. Karvalics László (1), Bibó Gimnázium (1), verkli (5), hó (4), Zalai Borcégér (5), magyar dal napja (8), punkosdi regatta (9), Barista bajnokság (2), keszthely balaton kekszalag (5), költségvetés (1), szépségápolás (8), Bocuse (3), gazdasag (363), gyermek (12), sportlövő (2), Márton nap (1), kitüntetés (6), íjászverseny (1), Básti Juli (1), orosz (1), Helikoni ünnepség (4), SzezOn bevásárló közösség (1), relaxáció (1), augusztus 20. (5), fa (1), himnusz (1), transzfer (1), Udvaros Dorottya (1), Spar (1), keszthely program (1241), Koósz Attila (1), google (3), Szeiler Gábor (1), zene (23), debrecen uszo eb (16), Player's Restaurant & Bar (2), Stohl András (1), Fidesz (14), Mikulás (8), vlog (4)