Negyvenmilliárd forint Zala megyére

2014. október 09.
Az elkövetkezendő hét évben, az új európai uniós ciklusban mintegy negyvenmilliárd forintot fordíthat főként gazdasági fejlesztésekre, beruházásokra Zala megye - jelentette ki sajtótájékoztatóján dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés alelnöke, a Zala megyei közgyűlés Fidesz-KDNP elnökjelöltje.

Elmondta: a megyei közgyűlés szerepe 2010 óta megváltozott, azóta vidék és területfejlesztési feladatokkal foglalkoznak. A napokban elfogadják Zala megye hosszú távú területfejlesztési koncepcióját, melyhez minden település hozzátette a maga terveit. Ezeket foglalták rendszerbe, egységbe, olyanba, mely illeszkedik a kormányzati programhoz. Az uniós pénzek hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre, munkahelyek teremtésére fordítják, a többi forrást egyéb feladatokra, például kutatásfejlesztésre, s arra, hogy olyan feltételeket teremtsenek, melyek a megyét minden területen szolgálják az előrelépésben. Támogatják a fiatalok helyben tartását, visszahívását, az önkormányzatok elképzeléseit, s természetesen a kis és középvállalkozások tevékenységét. Jó hírként jelentette be, hogy a pályázható európai uniós összegekhez - a kormányzati programhoz illeszkedő projektek esetén - közös alapból, vagy kormányzati forrásból biztosítják a saját forrást, az önerőt. Elmondta azt is: törekednek arra, hogy a határmenti régiókban - az élethez, a mindennapokhoz igazodóan - együttműködjenek a szomszédainkkal minden elképzelhető területen. A Zala megyei közgyűlés képviselői listáján induló Sáringer-Kenyeres Tamás hozzátette: értelmesen és okosan kell elkölteni a rendelkezésre álló forrásokat, úgy, hogy a megye fejlődjön, s a beruházások a lakosságot szolgálják. Keszthely térségében a turisztika az elsődleges. E téren fontos, hogy az idegenforgalmilag frekventált települések mellett a háttér is fejlődjön, azaz a megvalósuló beruházások a kisebb, lemaradottabb településeket is kedvezően szolgálják, segítsék.

 

megosztás
hozzászólások
Zalaszántó (1), Főzzünk játszva (2), VÉDA (1), Monitor konyhája (80), uszoda (9), diploma (4), Balsai Móni (1), meiszner kati (16), egeszsegugy (266), efott (6), ökölvívás (2), Hotel Zenit (3), Barista bajnokság (2), uzemanyag (24), nő (2), keszthelyi-hegység (1), Sárdi Katalin (1), Vigántpetend (1), Varga Andrea (13), jog (3), Zalai Kutyasuli (1), természet (2), traffipaxrendszer (1), oktatas (347), daganat (6), egynapos sebészet (1), Hosszú Katinka (2), szuperhold (1), Kartali Zsuzsanna (1), Visionet (1), Mátrai Gabriella (2), környezetvédelem (2), Pampetrics Milán (2), VOLT fesztival (7), Rigo Csaba (36), Bóka István (1), Owaimer Zoheir (1), Csikós Beatrix (1), Paleomedicina (1), Füzes Eszter (1), aranyérem (1), Gyarmati Noémi (1), keszthelyi kilometerek (78), dohany (15), Gachályi András (3), Szent Márton (3), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), bank (7), kereskedelem (1), Tóth Gergely (1)