Negyedik lett Bertók Kinga, hatodik a magyar csapat az Euroskillsen

2014. október 30.
A franciaországi Lille-ben október 2–5. között rendezték meg a szakmunkások Európa-bajnokságának is nevezett Euroskills versenyt, amelyen 25 európai ország 450 fiatal szakmunkása mérte össze tudását 41 szakmában. Magyarországot 22 tagú csapat képviselte, akik 16 szakmában versenyeztek. A csapat tagjai között volt a keszthelyi Asbóth szakképző iskola versenyzője, Bertók Kinga is, aki végül egy ponttal lemaradva a dobogóról a 4. helyen végzett.

– Nagy hangsúlyt fektetünk a kiemelkedő képességű és szorgalmú tanulóink versenyfelkészítésére, hiszen az általuk elért, kitűnő eredmények jelentik a legjobb reklámot iskolánknak – mondta Csótár András igazgató. Hozzátette: Linhart Rita kolléganő szakmai munkája már évek óta nemcsak Magyarország, hanem a világ legjobbjai közé emeli az asbóthos versenyzőket. – Az elmúlt években más szakmákban is a legjobbak voltak tanulóink, de nemzetközi színtérre még csak a szépségápolás szakterületen sikerült kijutnunk. Nagy energiával készülünk újabb szakmákban is, hiszen a jövő évi brazíliai világbajnokságon is szeretnénk képviselni a magyar színeket. A verseny nemcsak az iskolánknak hozott dicsőséget, de segít felhívni a figyelmet a szakmatanulás, a piacképes tudás fontosságára is – fogalmazott Csótár András.

 

– Több év kitartó munkája hozta meg Bertók Kingának a sikert. Eredményét kiválósági éremmel ismerték el. A versenyen nemcsak a klasszikus kozmetikai feladatokról kellett számot adni, hanem testkezelések, a pedikűr-manikűr, valamint a sminkelés is a versenyfeladatok között szerepelt – tudtuk meg a felkészítő tanártól, Linhart Ritától. – Rengeteg tapasztalatot szereztünk az új technikák és technológiák területén, amelyeket a jövőben a tanulóink felkészítésében hasznosítani fogunk. Ezzel is gyarapíthatjuk a tudásukat, növelhetjük az elhelyezkedési esélyeiket – mondta a tanárnő.
A magyar csapat az előkelő 6. helyen végzett a nemzetek közti versenyben. Nagy szakmai siker, hogy 2018-ban a térségben elsőként Magyarország rendezheti meg a nemzetközi vetélkedőt.

megosztás
hozzászólások
katona (1), Bálint NatáLia (2), kulfold (245), Bock Bisztró Balaton (16), humanitárius település (1), triatlon (13), SzezOn bevásárló közösség (1), hotel mirage (1), VeszprémFest (1), Nagykanizsa (1), díj (4), police (513), Joós Adél (1), Czigány Sándor (2), Ferenc pápa (1), unicef (1), Intersport (1), tornádó (1), Fehér szalag (1), georgikon dse (7), vitorlásverseny (30), halál (42), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), munkanelkuli (2), keszthely foter (201), felveteli (29), tavaszi szél vizet áraszt (1), alternatív gyógymód (1), tispol (3), Papp Gabor (227), kormánymegbízott (1), Balaton-part (10), balatongyorok jazz (23), koraszülött (1), betegség (12), Balatoni Kör (2), diploma (4), keprol kepre (7), gyermek (12), KFT (1), tiltakozás (1), étterem (11), csillaghullás (2), gyümölcs (2), Zala Megyei Közgyűlés (3), monitormagazin (107), konyvtar (103), uszoda (9), parkolás (8), szerencsejatek (630)