Negyed órával előbb ér Keszthelyre a vonat

2015. december 11.
Csökken a menetidő a Budapest-Tapolca, illetve a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a felújítások miatt: Nagykanizsa és Keszthely átlagosan 15 perccel gyorsabban érhető el vasúton.Vasárnap lép életba a MÁV-Start új menetrendje. A vasúttársaság közleménye szerint Budapest és Győr között a belföldi InterCity vonatok óránként közlekednek, az egyik órában szombathelyi, a másik órában soproni végállomással, a szerelvények Tatán és Komáromban is megállnak. Az óránként induló elővárosi vonatok vasárnaptól meghosszabbított útvonalon, Győrig közlekednek. Emellett vasárnap új expresszvonat is indul Vaskakas néven Győrből Budapestre, és vissza.
   
A Budapest-Székesfehérvár vonalon napi tizenhárom vonat meghosszabbított útvonalon, Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekedik, késő este pedig két új vonat indul Kőbánya-Kispestre Székesfehérvárról.
   
Csökken a menetidő a MÁV-Start tájékoztatása szerint a Budapest-Tapolca, illetve a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a felújítások miatt: Nagykanizsa és Keszthely átlagosan 15 perccel gyorsabban érhető el vasúton.

Forgalomba állt mind a 42 új Stadler FLIRT-szerelvény, a kelet-magyarországi régióban pedig az osztrák vasúttól (ÖBB) vásárolt, felújított kocsikat állítanak forgalomba.
   
A nemzetközi forgalomban is lesznek változások. Minden Bécsbe közlekedő vonat vasárnaptól nem a Westbahnhofra, hanem a Hauptbahnhofra érkezik és onnan indul, emiatt fél órával csökken a menetidő Linz, Salzburg, Innsbruck, München és Zürich felé. A szerelvények fél órával később indulnak majd a Keleti pályaudvarról, és a visszaúton ugyanúgy 30 perccel korábban fognak érkezni.
   
Az előző évben kizárólag a téli és nyári szezonban, heti egyszer közlekedő Budapest-Moszkva járat az új menetrendi évben naponta jár. A Hargita InterCity indulási időpontja Magyarország felé öt órával későbbre került. MTI

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
boksz (3), felmeres (10), relaxáció (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Nardai Sarolta (1), alakformálás (6), gyermekbarát (2), Jobbik (10), kornyezettudatos (4), óraátállítás (3), magyar (1), himnusz (1), újév (6), dohany (15), ipsos (1), turisztika (94), Pálfi Attila (1), ponthatar (6), Szemfüles egyesület (3), képviselő-jelölt (5), hospice (1), Anna-bál (2), álláshirdetés (18), Szutrély Péter (7), Bányai László (2), sofőrszolgálat (1), proa (1), vb (8), pünkösdi regatta (5), iskola (338), alternatív gyógymód (1), Darren Cranmer (2), MSZP (17), országgyűlési képviselőjelölt (11), téligumi (1), Golden Globe (3), alapítvány (2), sarmellek (53), medve (1), időkép.hu (2), repuloter (64), Bringatanya (2), nagyik karácsonya (1), influenza (2), Palásthy Bese (2), Tar Ferenc (3), kormanyhivatal (93), Spa Hévíz (3), holdfogyatkozás (1), Művészetek völgye (7)