Napközben is fagy lehet

2016. november 13.
Lehűlésre kell készülni a jövő héten: a leghidegebb órákban akár mínusz 7 Celsius-fok is lehet, s néhol még napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet. Emellett sokat süt majd a nap, de eső, hó, ónos eső is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szórványosan, hétfőn napközben arrafelé is már csak helyenként alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás. Az ország többi részén hétfőn általában gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és mínusz 5 fok között alakul, de a derült, szélcsendes tájakon néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben 2-6 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.

Szerdán elsősorban az ország északi felén várható csapadék; az Északi-középhegység térségében havazás, Észak-Alföldön havas eső, eső, a Dunántúl északi felén többnyire eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 1 fok között, a napközben 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön helyenként északon még gyenge eső, északkeleten esetleg havas eső lehet, délnyugaton viszont akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a legtöbb helyen 3-8 fokig, de a naposabb délnyugaton 10-12 fokig melegszik a levegő.

Pénteken több-kevesebb napsütés várható. A Dunántúlon viszont megerősödik, a Kisalföldön viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 8-14 fok között alakul.

Szombaton is több helyen megerősödik a szél. Emellett a Tiszántúlon csak helyenként, másutt sokfelé várható eső, zápor. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lehet. Napközben 7-13 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is több helyen megerősödik a szél, és többfelé várható eső, a Tiszántúlon viszont hosszabb időre is kisüthet a nap, és csak helyenként alakul ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben. MTI
 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Szőcs Tamás (1), idegenforgalmi adó (1), rezsi (18), influenza (2), Playboy (1), Golden Globe (3), Polgár Zsolt (1), születés (16), fejlesztés (12), hatos lottó (93), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), euronews (1), Musica Antiqua (2), balatoni strandbelépő (1), torkos csütörtök (3), Tóth Csaba (3), Schmied Zoltán (1), borünnep (23), Szent Márton (3), vendégéjszaka (2), vadász (2), Szeiler Gábor (1), termálfürdő (1), Centrál Színház (1), Happy Dixieland Band (8), Babos Lajos (1), Lel Ki Főzde (1), efott (6), életveszély (1), Lidl (1), Donkó Imre (1), túlsúlyos (3), piac (6), csillaghullás (2), sofőrszolgálat (1), kereszt (1), jog (3), testkezelés (2), GESZ (11), Varga Terézia (1), kenyér (7), program (7), Czigány Sándor (2), cipősdoboz (3), Kovács Ernő (1), Astellas-díj (2), díj (4), Szemfüles egyesület (3), aranyérem (1), Amazon (3)