Nálunk is probléma – Üres hassal érkeznek az órára

2012. december 15.
A tanárok 79 százaléka tapasztalja, hogy éhesen mennek az iskolába diákjai – ez derül ki egy brit kutatásból. A probléma nálunk is megvan – tudtuk meg az egyik keszthelyi iskola igazgatójától.

Az Opinion Matters által elvégzett felmérés rámutat: sok tanár a saját fizetéséből igyekszik jóllakatni tanulóit. A megkérdezett tanerők 31 százaléka visz magával otthonról élelmiszert, amellyel az éhes gyerekeket megetetheti.
Megkerestük az egyik keszthelyi iskolaigazgatót, aki azt tapasztalja, hogy bizony városunkban is vannak olyan diákok, akik az iskolában reggeliznek, és csak itt esznek meleg ételt, otthon egyáltalán nem vagy csak ritkán.
– Azt tapasztaljuk, hogy rendszeresen vannak elmaradások az ebéd befizetésével, vannak olyan családok, amelyek nem kaphatnak segítséget, mert lecsúsztak a támogatásokról, ők alapítványi segítséget kérnek. Az osztályfőnökök jelzik a problémát, egyre több segélyért fordulunk az önkormányzathoz is – mondta a vezető.
Fontos, hogy a gyerekek rendesen és rendszeresen reggelizzenek, mert az éhség az iskolai teljesítményükre is hatással van: ezek a tanulók kevésbé tudnak koncentrálni az órákon, viselkedésük is rosszabb.

megosztás
hozzászólások
proa (1), statisztika (2), KFT (1), Bocuse (3), szalon (1), Bibó Gimnázium (1), költészet napja (2), Semmelweis (2), Jemen (1), természetgyógyászat (2), zene (23), verkli (5), alpolgármester (2), halál (42), Stohl András (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Nagy Bálint (10), Jobbik (10), rezidance (5), vuz kft (17), verseny (2), telefon (3), Player's Restaurant & Bar (2), efott (6), film (8), online (1), sofőrszolgálat (1), Berecz András (1), óraátállítás (3), Halott pénz (1), Budapest (3), múzeumok éjszakája (4), horgász (5), Gyertyánági Endre (1), polgármester (153), telihold (1), Playboy (1), Schmied Zoltán (1), utazas (15), téligumi (1), Csokonai társaság (1), orosz (1), georgikon (38), Barista bajnokság (2), gyermekszám (1), bolt (3), Sifter Rózsa (1), Ifi Ferenc (1), jótékonyság (3), Magyar Turizmus Zrt (45)