„Nagytérségi” fánkverseny karnevállal

2012. február 19.
A Zalaapátiban negyedik alkalommal vasárnap megrendezett térségi farsangi fánk karneválon tíz csapat versengett a győzelemért. A szervezők és a zsűri szerint azonban a rendezvényen mindenki nyert, a versenyen indulók és a közönség is.

Benépesült a Gábor Áron Általános Iskola, a nyitótánc után a résztvevőket, vendégeket – köztük Vigh László országgyűlési képviselőt – s több térségi polgármestert - Vincze Tibor házigazda polgármester köszöntötte, aki azt mondta: itt az ideje, hogy vége legyen a télnek, ezt a farsangi fánkfesztivál is jelzi. Megnyitó beszédében Ruzsics Ferenc, a Keszthely és Környéke Kistérségi Társulás elnöke, Keszthely polgármestere úgy fogalmazott, hogy minden évben örül a zalaapáti farsangi fánk karneválnak, hiszen – a gyermekek, a művészeti csoportok, az intézet műsorait látva - jó érzéssel tölti el, milyen erős, összetartó a közönség. A fánkkal kapcsolatosan azt mondta, csodálja, hogy az emberek milyen kreatívak, az egyszerű népi ételt hányféleképpen és milyen ízharmóniával lehet elkészíteni. Megemlítette, hogy tavaly még kolbászos fánkot is kóstolhattak... Azt kívánta, hogy a rendezvény hagyománya soha ne szakadjon meg. Beszéde után a helyi csoportok adtak műsort, eközben a szakmai zsűri (Hetényi Tamás, a keszthelyi Vendéglátóipari Szakiskola gyakorlati oktatás vezetője, kollégája, Tóth Dénes szakoktató, valamint Zámbó Tibor mesterszakács, a hévízi Hotel Carbona vendéglátás igazgatója) a fánkokat értékelte. Munkájuk akadt bőven, hiszen tíz csapat sütött ez alkalomra. A karneválra egy-egy keszthelyi, gyenesdiási, balatongyöröki, rezi, vállusi, szentpéterúr, zalakarosi, valamint három zalaapáti csapat társaság nevezett, vagyis a rendezvény túllépte a kistérségi határokat. A süteményeket számos szempont (kidolgozása, állaga, íze, kinézete, dekorációja, stb.) alapján értékelték. Azt mondták, aki nevezett, mindenki győztesnek tekintheti magát.
A közönség is megkóstolhatta a fánkokat, s megtekinthette az estig tartó zenés-táncos előadásokat, és vidám kabaré műsorokat.

megosztás
hozzászólások
Hosszú Katinka (2), Az év orvosa (1), antsz (15), Kocsis László (1), jogsebész (9), program (7), hosegriado (7), óvoda (7), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), év fürdője (4), táplálkozás (1), Kartali Zsuzsanna (1), Hegyi Roland (HR) (5), Balaton-átúszás (1), kékszalag (12), Balatonfüred (3), jégpálya (4), Nagy Angelika (1), Otthon Centrum (1), Max (83), Szent István ünnepe (3), boldog békeidők (2), Balatongyorok (136), Pál Attila (1), családbarát (1), földrengés (2), Don (1), Márton nap (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), traffipax (4), Balatoni Múzeum (98), erettsegi (72), hitel (5), festetics (22), lakás (3), Táncpanoráma Keszthely (10), skandinav lotto (81), Forstner Anna (1), mentő (9), Polgár Zsolt (1), kávé (2), Oláh Péter (2), matolcsy gyorgy (1), Novák Péter (1), szalloda (59), Pápai Gábor (6), autóbusz (1), Platán étterem (1), Ékszertáska (2), cselgáncs (1)