Múzeumok éjszakáztak Keszthelyen

2013. június 23.
A vidéki városokban, így Keszthelyen is, már kilencedik alkalommal az éjszaka leple alatt fedezhettük fel azon intézményeket, amelyek a régmúlt korok hangulatát adják vissza, a művészet szépségével varázsolnak el bennünket. A Szent Iván napjához igazodó eseményen a múzeumok mellett kulturális központok, a Szendrey Júlia-emlékszoba, a Babamúzeum és a Múzeum Zoo is kinyitotta kapuit június 22-én.

A Helikon Kastélymúzeumban 15 percenként volt éjszakai tárlatvezetés. Azt nem sikerült kideríteni, van-e a kastélyban szellem, de a korhű ruhába öltözött lányok, a vadászati tárlat, a lovasbemutató, a hintózás és a csillagvizsgáló adott volt.  

 

A Georgikon Majormúzeumba leginkább a családokat várták, és azok találtak igazi kikapcsolódást, akiket vonz a mezőgazdaság, a gyógynövények, a háziállatok világa. Amíg az apukák az ízletes borokat kóstolgatták, és elmélkedtek a veterán gépek műszakiján, a lányok és az asszonyok az egészségvarázslással ismerkedhettek meg, rákészülődhettek a táncházra, és akár a tűzről pattant menyecske fogalmát is megértették, hol máshol, a tűz mellett.
Keszthely grófja Festetics György – ezzel a címmel tartott előadást és könyvbemutatót dr. Kurucz György történész a Georgikonban, aztán hajnalba nyúlóan táncház és a Boroszlán együttes tette kellemessé a szombatot.

A Balatoni Múzeum a 100 éve született Csik Ferenc előtt tisztelgett, illetve hű maradva nevéhez, korabeli balatoni képeslapokat tárt a közönség elé, majd jóslás és a Musica Antiqua együttes műsora következett, illetve az éjszaka során folyamatosan tárlatvezetéssel várták azokat, akik az Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből című kiállítás miatt érkeztek ide.

A Balaton Színház sem maradt ki a programokból: itt svéd volt minden, a játszóház, az ételek, a masszázs és az ABBAnd. Pont ők hiányoztak volna?

 

megosztás
hozzászólások
Villányi Éva (1), holokauszt (1), Asperger-szindróma (1), szüret (4), vírus (1), újszülött (1), Sárdi Katalin (1), Főügyészség (7), georgikon (38), bolt (3), Virágos Magyarország (6), Jobbik (10), adó (6), punkosdi regatta (9), Fejér György Városi Könyvtár (52), hullámmasszázs (1), betegség (12), polgármester (153), Szemfüles egyesület (3), Apák napja (1), Keszthelyen élni (6), Rézsó Tamás (6), spinning (2), Vajda János Gimnázium (22), Pál Attila (1), HUSZ (7), Életfa iskola (2), ünnep (141), étterem (11), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), szilveszter (6), Torsa Dániel (1), Tál Zoltán (2), cipősdoboz (3), Pelso Társaság (6), okmányiroda (1), shotokan (1), alapítvány (2), Hanse (2), Intersport (1), jogsebész (9), Keszthely HUSZ (3), vb (8), drog (3), Joós Attila (1), kutatas (81), Varga Andrea (13), Z. Karvalics László (1), helikon (41), percdíj (1)