Művészetek Völgye - Több mint száz "völgytanú" a TörzsKávéHáz a 25. évhez elnevezésű udvarban

2015. július 18.
Több mint száz, a Művészetek Völgye történetének formálásában kiemelkedő szerepet játszó személyiséggel találkozhatnak az érdeklődők az idei fesztivál ideje alatt a kapolcsi TörzsKávéHáz a 25. évhez elnevezésű udvarban szervezett kötetlen beszélgetéseken.

A szervezők MTI-hez eljutatott közleménye szerint a fesztivál minden napján koradélutántól estig zajló, a Művészetek Völgyének múltja mellett annak jelenére és a jövőjére is kitérő beszélgetéseken vendégként lesz jelen többek között Földes László "Hobo", Palya Bea, Sebő Ferenc, Jordán Tamás, Schilling Árpád, Dés András, és Sebestyén Márta is.
Az ismert művészek mellett a beszélgetéseken részt vesz számos olyan újságíró, filmes szakember és televíziós szerkesztő is - például Sólyom András, Pesty László és Váradi Júlia - akik szintén fontos szerepet játszottak a fesztivál történetének különböző korszakaiban. Képviseltetni fogják magukat a beszélgetéseken a helyi lakosok, civil szervezetek, egykori és mai polgármesterek is, de a fesztiváligazgató Márta István vendégeként más hasonló kulturális rendezvények szervezői is fel fognak szólalni.
A Mártapista udvarként is emlegetett helyszínen bemutatkozik a Nagy Káli Könyv című album alkotócsapata, ki lehet próbálni a korongozást és a festést a Szurdi Éva által életre hívott Kapolcsi Fazekasműhely és Galériában, valamint a látogatók sakkozhatnak is Krizsán Edit nemzetközi sakknagymesterrel. A programokat emellett a fesztivál történetéhez kapcsolódó különféle játékok és túrák is színesítik - olvasható a közleményben.
A 25. Művészetek Völgyét július 24. és augusztus 2. között rendezik meg a Balaton-felvidéki Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd települések részvételével, az érdeklődők idén több ezer program közül választhatnak. MTI

megosztás
hozzászólások
kiállítás (16), női gombolkodó (5), Nagymező Gyenesdiás (1), sztárportré (3), garázsvásár (1), DK (13), Jazz Fiesta (2), Clemens Zsófia (1), ZalaSprings Golf Resort (2), túlsúlyos (3), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), áramszünet (3), tavaszi szél vizet áraszt (1), Brüsszel (1), Balatongyorok (136), nő (2), maraton (59), Libás (2), menetrend (3), riporter (1), Csöre Gyula (1), jövőkutatás (1), művészet (1), egeszsegugy (266), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Krepsz-Kapai Bernadett (1), HIV (1), Puskás Tamás (3), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), gépjármű (1), vívás (1), Otthon Centrum (1), google (3), Ferenc pápa (1), árviz (2), 1956 (1), születés (16), év fürdője (4), Márki Péter (1), gyógyszertár (1), Burgonyakutatási Központ (2), testkezelés (2), Radnóti Miklós (1), freestyle foci (1), adomány (1), utánpótlás (1), Oroszlán Zsolt (2), republic (1), büntetés (3), dinnye (1)