Művészetek Völgye - A 10 éves Modern Art Orchestra kapolcsi udvarral ünnepel

2015. július 20.
Tíz éve alakult meg a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra (MAO). A kortárs dzsessz és klasszikus zene egyik legkiemelkedőbb hazai képviselője a pénteken kezdődő Művészetek Völgye rendezvényen saját udvarral ünnepel Kapolcson.

A MAO és Hajós András Udvar műsora a különböző művészeti formák fúziójával a Völgy tradicionális összművészeti koncepcióját szeretné folytatni - szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott ajánlóban.

A Modern Art Orchestra fontos célja, hogy egyre több köztünk élő szerzőt ismerhessen meg a közönség. A közönség rendszeresen hallhat a MAO-tól szerzői esteket, dzsessztörténeti sorozatot és ifjúságnak szóló ismeretterjesztő koncerteket a Budapest Music Centerben, amely a zenekart rezidens együtteseként fogadja be megnyitása óta.
Kapolcson a Gástya-árok ad otthont a MAO és Hajós András Udvarnak. Az együttes rendszeres ifjúsági programja, a Zenehajó a Völgy programjából sem marad ki. Az interaktív koncertelőadás során a gyerekek megismerkedhetnek a dzsessz nagyzenekar, a big band felépítésével, hangszereivel, Hajós András és Fekete-Kovács Kornél segítségével még dalt is írhatnak a zenekarnak.
A Völgy felnőtt programjait Machoswing című műsorral indítja a zenekar. Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. és Dean Martin show-ja, a Rat Pack adta az ötletet az est megalkotásához. A Kalmár Péter által 2010-ben megálmodott színházi előadás magyar slágerekkel mesél a nőkről Kálloy Molnár Péter, Debreczeny Csaba és Hajós András közreműködésével.
Július 25-én este a világhírű amerikai szaxofonművész, David Liebman a MAO vendége: a program Fekete-Kovács Kornél 2002-ben íródott A vándor (The Wayfarer/Human Circle) című, Liebmannel közös lemezének zenei anyaga.
A tíz nap alatt előtérbe kerülnek a hazai szerzők, így külön esteken mutatják be Subicz Gábor és Bacsó Kristóf szerzeményeit. Subicz a különböző zenei stílusokban járatos fiatal szerző és hangszerelő napjaink könnyűzenei műfajait integrálja a big band hangzásba Harcsa Veronika közreműködésével. Bacsó Kristóf szaxofonművész a Circular című album anyagát mutatja be Dés Andrással július 29-én. Július 30-án Fekete-Kovács Kornél Dedications című darabjának kompozícióit hallhatja a közönség. A világzene kedvelői számára augusztus 1-jén Szirtes Edina Mókus zenél a MAO-val.
Különleges élménynek ígérkezik az Ahogy lesz, úgy lesz koncert július 31-én pénteken, amellyel Zsüti, azaz G. Dénes György előtt tiszteleg a zenekar. Erre az alkalomra kap új hangszerelést többek között a Csinibaba, a Hamvadó cigarettavég és az Ez történt Lellén. A dalokat Hajós András és Takács Noémi adja elő, de egyfajta big band karaoke formájában a Völgy más előadóit is várják a színpadra egy közös örömzenélésre. Lesz külön Hajós-est a felnőtteknek is Te sem lehetsz sztár címmel. Hajós Andrást a Machoswing és az Ahogy lesz, úgy lesz koncerteken szintén hallhatja a közönség.
A MAO a Momentán Társulattal közös esttel is készül, ez július 28-án lesz. A játékos című MAOMENTÁN produkció középpontjában a játék, az improvizáció áll. A Csak halkan című sorozatban olyan formációkat, előadókat mutat be délutánonként a MAO, amelyek és akik képesek közelebb hozni a klasszikus zenét a közönséghez.
A késő esti műsorsávban a Kőbányai Zeneiskola tehetséggondozó másfél órája várja a közönséget. Az udvar vendége lesz mások mellett a Jazz Waves Trió, az It's, Just Kiddin, a Le Fille et le Clochard, a Bábel, az Endrődy Zsófia Kvintett, Noémo vagy a Soul Smile.
A MAO-Hajós udvar részletes programja a http://www.muveszetekvolgye.hu/hu/program_kereso?field_location_target_id=9086-on olvasható. MTI

megosztás
hozzászólások
VOLT fesztival (7), ruha (2), táska (1), hirdetés (1), férfi (1), zápor (1), felmeres (10), szüret (4), csillaghullás (2), Top 50 (1), belfold (1440), Hévíz gyógyfürdő (112), recept (178), margaret thatcher (1), középiskola (1), shotokan (1), Street Festival Keszthely (1), helikon (41), reklám (1), Taliándörögd (1), EU (14), cigaretta (13), atlétika (6), Bartha Gábor (34), termálfürdő (1), repuloter (64), nyár (1), Rio 2016 (32), Selmeczy Zsuzsanna (5), dinnye (1), alakformálás (6), természet (2), Örvényeshegy Piknik (3), Ifi Ferenc (1), Asperger-szindróma (1), Kapolcs (1), Palya Bea (1), garázsvásár (1), vízilabda (2), drogmentes (1), proa (1), utazas (15), nyugdij (8), fagylalt (6), Alsópáhok (51), Puskás Tamás (3), augusztus 20. (5), holokauszt (1), Kovács Viktória (4), fitt (1)