Munkába visszatérő szülőket segítő program indul

2012. szeptember 22.
Kétszáz, jelenleg gyermekgondozási ellátásban részesülő szülő vállalkozói vagy alkalmazotti munkába állását segíti elő a "Gyerevissza" elnevezésű program.

A Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a SEED Alapítvánnyal és a Tudatos Életért Egyesülettel közösen valósítja meg ősztől az uniós finanszírozású programot, amelynek keretében ingyenes képzési és mentorprogramban vehet részt kétszáz kisgyermekes szülő.
Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után háromnapos személyiségfeltáró tréning keretében, szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, és milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.
A több hónapos oktatást is magában foglaló program első részére szeptember 30-áig jelentkezhetnek azok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermekgondozási díjban (gyed) részesültek, más képzési támogatást nem kaptak, és nem vesznek részt más munkaerő-piaci programban. Az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet-hozzáférés előnyt jelent az elbíráláskor, de nem elvárás.
A szervezetek létrehoznak egy speciális álláskereső portált, a vállalkozást létrehozókat pedig mentorálással is segítik majd. A projektbe 150 céget is bevonnak: bemutatják nekik az atipikus foglalkoztatási formákkal összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket.
Az érdeklődő munkavállalók és munkáltatók a programról a www.gyerevissza.hu oldalon tájékozódhatnak. mti

megosztás
hozzászólások
mellrák (1), zivatar (1), Az év orvosa (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Együtt (1), rendőr (3), Év fája (1), hévízi kifolyó (3), Mikulás (8), Benkő Lívia (1), sorkötelezett (1), husvet (14), Golfclub Imperial Balaton (2), telihold (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), borünnep (24), gyermek (12), álommeló (1), Béres Attila (2), Csengei Agota (16), pünkösdi regatta (5), Playboy (1), repuloter (64), Fehér szalag (1), Naszádos Péter (12), ingatlan (12), vuz kft (17), íjászverseny (1), ajánló (1148), terápia (4), Tata (1), alpolgármester (2), sütemény (1), fogyasztóvédelem (1), Cserép Letícia (1), vonat (7), repülő (3), Owaimer Zoheir (1), kornyezettudatos (4), DRV Zrt. (3), ARC (1), holokauszt (1), egészség (131), gyed (3), keszthely program (1241), Márton nap (1), óraátállítás (3), zeneszerző (1), köztársasági elnök (1), Owaimer Aisha (1)