Most jól fognak jönni a családi társasjátékok

2020. november 23.
Egy évvel ezelőtt talán az egész Föld bolygón nem akadt senki, aki meg tudta volna jósolni, hogyan néz majd ki az idei tél. De néhány dolog azért maradt a régi, például az időjárás.

A mostani időszak, a vénasszonyok vagy indián nyár után, novembertől január-februárig, néha márciusig különösen alkalmas volt mindig arra is, hogy benti programokkal készüljünk. Idén másra alig van lehetőségünk. Könnyebb utánajárni és megszámolni, hogy mi az, ahová bemehetünk, mint ahová nem. A teljesség igénye nélkül a mozik, a fitnesztermek, a bárok, kocsmák, múzeumok, mama-baba központok, központok, éttermek és még rengeteg más is zárva, éjjel, nappal. Kétséges, hogy a bölcsődék, óvodák, iskolák meddig nyitva tarthatnak-e még, és ha a válasz igen, akkor sem biztos, hogy a mi gyerekeinké ilyen szerencsés marad. De ha minden jól megy, akkor is érkezik a hideg és többek között a téli szünet.

Mivel töltsük el az időt otthon?

A közeljövőben mindenképp jól jön az, ha van mivel eltölteni az estét. Könnyen lehet, hogy a napi rutinunk része a TV, esetleg valamilyen számítógépes játék, a telefonunkon pötyögés, legyen az anyaggyűjtés a régóta húzott-halasztott PhD-nknek vagy Candy Crush, esetleg Cookie clicker jellegű játék.
De (különösen, ha home officeban vagy irodában számítógépen dolgozunk) sok okból, például mentális egészségünk érdekében is nagyon fontos, hogy el tudjunk szakadni a virtuális valóságtól, a képernyőtől vagy kijelzőtől.
Egy nagyszerű megoldás lehet a társasjáték, amely segíthet eltölteni az időt lakótársainkkal, barátainkkal, egyedül a párunkkal vagy az egész családnak is.

Milyen családi társasjátékok léteznek?

A Gémklub nevű társasjáték webáruházban a családi társasjáték kategóriában 4 alkategóriát is találunk:

  • kooperatív családi társasjátékok,
  • társasjátékok kezdőknek,
  • bevezető stratégiai társasjátékok,
  • családi partijátékok.

Nézzük meg, kinek melyik kategória illik a családi estékhez.

A kooperatív családi társasjátékokban a cél az, hogy közösen érjünk el valamilyen célt, ahelyett, hogy egymás ellen küzdenénk. Az ilyen közös munka erősítheti a családi kötelékeket, segítségünkre lehet a problémák közös megoldásában és a játékélménybe is könnyebben be lehet vonni a kicsiket, hiszen itt nem történik meg, hogy a nagyobb vagy ügyesebb gyerek nyer a kisebb vagy ügyetlenebb ellen.

A társasjátékok kezdőknek alkategória azoknak lehet a legjobb megoldás, akik még tapasztalatlanok a társasjátékok világában és/vagy belevágnának a bonyolultabbakba, de nem egyszerre akarnak mély vízbe ugrani.

A bevezető stratégiai játékok már valamivel bonyolultabbak, ezek még nem a legbonyolultabb verziók, könnyebben tanulhatók, alacsonyabb kortól is élvezhetők, így ha pl. gyerekünk érdeklődést mutat ebben az irányban, ez jó kezdet lehet.

A családi partijátékok könnyen tanulhatók, gyors körök, meccsek futnak le vidáman, jó hangulatban, felhőtlen szórakozást ígérve nagyobb társaságnak is.

megosztás
hozzászólások
FINA vizes világbajnokság (1), csillaghullás (2), Apák napja (1), munkanelkuli (2), cigaretta (13), Kartali Zsuzsanna (1), ellazulás (1), Jazz Fiesta (2), természetgyógyászat (2), Oláh Péter (2), Major Veronika (5), Balatoni Kurzusok (8), állatorvos (1), Nagykanizsa (1), nyaralas (12), diák (4), SzezOn bevásárló közösség (1), utánpótlás (1), vízimentő (5), Tál Zoltán (2), táska (1), hotel mirage (1), kert (1), Sifter Rózsa (1), matolcsy gyorgy (1), Zalaszántó (1), képviselő-jelölt (5), Varga Andrea (13), Főzzünk játszva (2), Owaimer Zoheir (1), jövőkutatás (1), béremelés (2), Varga Endre (4), spinning (2), miniszterelnök (2), téligumi (1), oscar (13), gyermekbarát (2), goldmark muvelodési kozpont (60), Szabó Ilona (1), euronews (1), testkezelés (2), torkos csütörtök (3), Ács István (10), zeneszerző (1), La Montanara (1), Varga Terézia (1), munkahely (8), csokoládé (2), Horváth Mariann (1)