Monitor konyhája: mindennapi kenyerünk

2013. október 07.
Nagyanyám mesélte, hogy a házi kenyérhez nem kell más, mint liszt, víz, só és élesztő. Hetente kétszer sütöttek akkora kenyeret, hogy elegendő volt a családnak két-három napra is. Max, azaz Somogyi Zoltán gasztroblogger a Monitor honlapján mutatja meg, hogy ma már van olyan kenyérrecept, amelyhez élesztő sem kell, kenyérsütőre sincs szükség, sőt nem kell órákat tölteni a konyhában, hogy házi kenyérrel lepjük meg a szeretteinket. Mi a titka?

– Tíz éve sütünk otthon kenyeret. Elegünk volt abból, hogy a bolti pékáruban több az adalékanyag, mint a kenyér alapanyaga, a liszt. Emellett egyfajta kihívás is volt az otthoni sütés, kiderült, képesek vagyunk rá mi is, nem csak a nagyszüleink. Igaz, a próbálkozásba beletört sok kézi mixergép, és még több kenyérsütő romlott el, amire kiderült, mi az igazi házi kenyér sütésének titka. Édesapám azt mondta, amikor elkészült az első igazi kenyér, és megkóstolta, hogy nagymamám büszke lenne rám. Ez nagyon jólesett.

– Hat éve foglalkozom gasztrobloggerkedéssel. Az első bejegyzések apró életképek voltak nem éppen tetszetős fotókkal. De minden kezdet nehézkes – árulja el Max. – Évek alatt előbújt a stílusom, megtaláltam az irányvonalat, új recepteket kreáltam. Az olvasóim vágyakoznak a tartalmas, ár-érték arányban megfelelő ételekre, a gyorsétel már a múlté.

Süssünk együtt!

Max megmutatja, hogyan kell házi kenyeret sütni. Érdemes csatlakozni a Monitorkeszthely Youtube-csatornájához, ahol minden héten új finomság készül. A mediterrán kenyér mellett hagyományos falusi kenyeret, vagy kiflit is sütünk, illetve az előttünk álló ünnepekre, így például a karácsonyra is készülünk majd valami meglepetéssel. 

megosztás
hozzászólások
jóga (1), LMP (4), gazdasag (363), KeszthelyFest (15), Tour de Hongrie (2), tartozás (1), alakformálás (6), munkahely (8), mellrák (1), termálfürdő (1), fesztival (93), pollen (3), Zala Megyei Főügyészség (4), kormany (11), gyenesdias (213), sajtóközlemény (5), Bethesda (1), Z. Karvalics László (1), spinning (2), jogsebész (9), augusztus 20. (5), Hollywood (1), Ács István (10), Joós Adél (1), dohany (15), életmód (10), tabor (6), fürdő (2), tanulmány (11), euronews (1), Ékszertáska (2), Vigántpetend (1), Balaton (1157), katasztrofavedelem (44), Astellas-díj (2), Tar Ferenc (3), középiskola (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), hűtőgépcsere-program (1), onkormanyzat (481), Ollári Barbara (1), szakma (1), tavasz (1), munkaszünet (1), ARC (1), tornádó (1), advent (226), Max (83), Dublecz Karoly (2), törvény (1)