Monitor konyhája: mindennapi kenyerünk
– Tíz éve sütünk otthon kenyeret. Elegünk volt abból, hogy a bolti pékáruban több az adalékanyag, mint a kenyér alapanyaga, a liszt. Emellett egyfajta kihívás is volt az otthoni sütés, kiderült, képesek vagyunk rá mi is, nem csak a nagyszüleink. Igaz, a próbálkozásba beletört sok kézi mixergép, és még több kenyérsütő romlott el, amire kiderült, mi az igazi házi kenyér sütésének titka. Édesapám azt mondta, amikor elkészült az első igazi kenyér, és megkóstolta, hogy nagymamám büszke lenne rám. Ez nagyon jólesett.
– Hat éve foglalkozom gasztrobloggerkedéssel. Az első bejegyzések apró életképek voltak nem éppen tetszetős fotókkal. De minden kezdet nehézkes – árulja el Max. – Évek alatt előbújt a stílusom, megtaláltam az irányvonalat, új recepteket kreáltam. Az olvasóim vágyakoznak a tartalmas, ár-érték arányban megfelelő ételekre, a gyorsétel már a múlté.
Süssünk együtt!
Max megmutatja, hogyan kell házi kenyeret sütni. Érdemes csatlakozni a Monitorkeszthely Youtube-csatornájához, ahol minden héten új finomság készül. A mediterrán kenyér mellett hagyományos falusi kenyeret, vagy kiflit is sütünk, illetve az előttünk álló ünnepekre, így például a karácsonyra is készülünk majd valami meglepetéssel.