Mivel óvjuk a mosogatógépünk épségét?

2022. március 28.
A piacon számos különböző termék található, nehéz köztük eligazodni.


Mosogatópor, tabletta, só és gél - mind a négyfajta termék szembejöhet velünk, ha mosogatásról és a mosogatógép karbantartásáról van szó. De melyik mire alkalmas, és mi is köztük valójában a különbség? Ennek igyekszünk utánajárni.

1. Mosogatógép tabletta
A mosogatógép tabletta már csak azért is remek választás, mert nemcsak az edények tisztításában segít, a mosogatógép élettartamát is megnövelheti. Egyúttal ez a legegyszerűbb termék, amelyet a mosogatáshoz használhatunk. Hátránya a porokkal és gélekkel szemben, hogy nem lehet kisebb-nagyobb mennyiségben adagolni, így csak akkor érdemes felhasználnunk, ha a mosogatógép már tényleg tele van.

2. Mosogatógép só
A regeneráló só a mosogatógép karbantartásának kihagyhatatlan része, ezért az utántöltéséről mindig gondoskodni kell - még a tabletta mellett is, amely sok esetben szintén tartalmaz sót. Használata elengedhetetlen a hatékony és megfelelő mosogatáshoz. A só segít beállítani a víz keménységét, így óvja az edényeket és a mosogatógépet is a vízkőtől.

3. Mosogatógép öblítő
Az öblítő használata is megkerühetetlen, mivel segít eltávolítani az edényekről a foltokat és a különböző szennyeződéseket. Az öblítőszer védi az üvegárukat, és csökkenti a vízcseppek mennyiségét a poharakon, edényeken. Az elmosott edények így sokkal szebben száradnak, mint öblítőszer nélkül.

4. Mosogató gél
A mosogató gélhez általában préselt kapszula formájában lehet hozzájutni, amely azonban nem azonos a tablettával. Plusz pont, hogy ilyenkor a kapszulák tartalma a mosogatás során egyenletesen távozik, ráadásul környezetbarát termékről van szó, hiszen a kapszulák műanyag helyett feloldható fóliába vannak csomagolva.

5. Három az egyben mosogatógép tabletta
A három az egyben, másnéven all-in-one mosogatógép tabletta a tisztítószerek mellett már öblítőt és regeneráló sót is tartalmaz. Előnye még, hogy alacsony mosási hőmérsékleten is kifejti a hatását. Vannak olyan típusai, amelyek az evőeszközöket is óvják a korróziótól vagy oxidációtól, emellett fertőtlenítenek és szagsemlegességet is biztosítanak.

megosztás
hozzászólások
eon (2), Gyertyánági Endre (1), hitel (5), Bocuse (3), balett (1), biztosítás (2), könyv (1), kresz (2), kisterseg (20), sorkötelezett (1), KDNP (1), család (1), muzeum (55), néptánc (4), Kovács Beatrix (1), menzareform (4), orvos (23), paleo (13), karnevál (1), husvet (14), kitüntetés (6), Bibó Gimnázium (1), uszoda (9), íjászverseny (1), Nagy Bálint (10), boldog békeidők (2), DK (13), Balatoni Limnológiai Intézet (1), kék zászló (1), vívás (1), keszthelyi-hegység (1), idegenforgalmi adó (1), georgikon dse (7), Keszthelyi Táncpanoráma (7), sajtóközlemény (5), helyesírás (1), gyógyfürdő (6), repülőtér (21), keszthely foter (201), országgyűlési képviselőjelölt (11), macska (1), Ruzsics Ferenc (434), Darren Cranmer (2), Ranolder (1), tiltakozás (1), mozi (13), étel (3), Rúzsa Magdi (1), szerelem (1), szüret (4)